Boleslav - Vary 12:4, drtivý úvod rozhodl o třetí výhře
28. září 2023

Boleslav - Vary 12:4, drtivý úvod rozhodl o třetí výhře

Jediným stoprocentním týmem v základní části Livesport Superligy 2023/2024 zůstává Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav. Tým Joonase Naavy se i potřetí představil na domácím hřišti a znovu naservíroval divákům dvouciferný výsledek. Nad FB Hurrican Karlovy Vary zvítězil 12:4. V neděli jede Bolka do Prahy na hřiště nováčka Butchis.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FB Hurrican Karlovy Vary 12:4 (6:0, 3:2, 3:2)

Branky a nahrávky: 6. Tomašík (Zakonov), 8. Tomašík (Beneš), 8. Gruber (Zoufalý), 11. Punčochář (Beneš), 17. Sládek (Natov), 20. Delong (Zakonov), 21. Delong (Tomašík), 21. Natov (Sládek), 30. Gašparík (Tokoš), 55. Zoufalý (Sládek), 56. Delong (Tomašík), 59. Tomašík (Vařecha) - 38. Lebeda (Korbel), 40. Hozman (Klápa), 51. Klápa (Strachota), 56. Zahraj. Rozhodčí: Šedivý, Štengl. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Diváků: 272. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Hanuš -  Zakonov, Šebek, Punčochář, Suchánek, Zoufalý, Gruber, Eliáš - Delong, Tomašík, Vařecha - Sládek, Beneš, Natov - Bína, Gašparík, Tokoš - Koláčný, Bergman.

Nejspíš kdesi v myslích boleslavských hráčů mohlo být ukryté, že by bylo hezké zopakovat patnáctigólovou smršť jako v úvodních dvou zápasech superligové sezony. A také proti Karlovým Varům k tomu měla Bolka skvěle našlápnuto - po první třetině vedla 6:0 a po dalších dvou zásazích v úvodní minutě druhé dvacetiminutovky dokonce 8:0. 

V dalších minutách ale domácí ze své kanonády výrazně slevili a soupeř ze západu Čech si nakonec odvezl ještě „přijatelnou“ porážku 4:12. 

Ohlasy po utkání

Trenér Joonas Naava: „Výsledek je pro nás dobrý, dali jsme dvanáct gólů, ale co se týče výkonu, myslím, že bychom měli být o trochu lepší, konkrétně ve druhé a třetí třetině. V 21. minutě jsme vedli 8:0, ale zbývající část zápasu skončila 4:4. Je to něco, co budeme muset s hráči probrat. Přišli jsme trochu o koncentraci a pak není snadné ji získat zpátky. Mohli jsme přidat o dost víc ģolů. Hanuš byl v bráně velmi dobrý, i Vary mohly dát více gólů. Myslím, že pro diváky to bylo fajn utkání. 

Adam Delong: „Myslím, že to bylo jak na horské dráze. Do první třetiny jsme vlétli jako uragán, vedli jsme 6:0 a vytvářeli jsme si spoustu šancí. Ve druhé třetině jsme dali brzké dva góly a tím jsme se docela dost uspokojili. Pak jsme zbytečnými chybami dostávali soupeře do zápasu.“