Pardubice - Boleslav 2:22, po dvou prohrách jasná záležitost
28. října 2023

Pardubice - Boleslav 2:22, po dvou prohrách jasná záležitost

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se gólově zaskvěl v 9. kole Livesport Superligy. Na hřišti Sokolů Pardubice si otevřel střelnici a zvítězil 22:2. Jde o vzpruhu po dvou předchozích prohrách.

SOKOLI Pardubice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 2:22 (0:9, 1:6, 1:7)

Branky a nahrávky: 31. Polis (Zajíček), 55. Polis (Zajíček) - 1. Punčochář (Natov), 3. Zakonov (Delong), 5. Feigl (Bína), 6. Tomašík (Delong), 7. Koláčný (Bína), 10. Tomašík (Suchánek), 15. Koláčný (Gašparík), 17. Sládek, 20. Punčochář (Natov), 21. Tomašík (Delong), 29. Feigl (Bína), 30. Natov (Sládek), 31. Tomašík (Delong), 38. Koláčný (Zoufalý), 39. Zakonov (Delong), 41. Vařecha (Zakonov), 50. Tomašík, 52. Koláčný (Gašparík), 54. Gruber (Gašparík), 55. Punčochář (Sládek), 57. Vařecha (Delong), 58. Besta (Gašparík). Rozhodčí: Both, Černín. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:2.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Týc - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zakonov, Feigl, Gruber - Delong, Tomašík, Vařecha - Sládek, Beneš, Natov - Koláčný, Gašparík, Bína - Tokoš, Šebek.

První třetinu v Pardubicích orámovaly trefy Punčocháře, který skóroval v první i poslední minutě a mezitím se hosté prosadili ještě sedmkrát. 

Hlad po gólech po předchozích prohrách s pražskými soupeři Spartou a Chodovem byl i dál znát a boleslavští hráči přidávali pod kotel. Nejdřív zkompletoval hattrick Tomašík a po něm i Koláčný. Hosté se bavili florbalem, škoda jen pokaženého čistého konta brankáře Týce, kterého těsně po polovině hracího času překonal Lotyš Polis.

Ve třetí třetině, v níž Boleslav mimo jiné pokořila metu 100 nastřílených gólů v základní části této sezony, se po dalších zásazích zastavilo skóre až na poměru 2:22.

V příštím kole čeká Boleslav podstatně náročnější úkol - v sobotu 4. listopadu nastoupí ve Vítkovicích. 

Ohlasy po utkání

Trenér Joonas Naava: „V předchozích dvou zápasech jsme si vypracovali opravdu hodně šancí, ale nedokázali jsme je proměnit. Celý týden jsme na tom pracovali, bylo to pro nás velké téma. Chtěli jsme se prosadit a samozřejmě je to vždycky jednodušší, když vedete hned od začátku. Jsem spokojený, bylo to pro nás rozhodně příjemnější než zápas s Chodovem, ve kterém jsme sice hráli dobře, ale góly jsme nedali.“

Útočník Adam Delong: „Jsem rád za tenhle výsledek. V posledních zápasech jsme měli problémy s produktivitou a proti Pardubicím nám to tam napadalo. Rozhodl vstup do utkání, ve kterém jsme dávali gól snad každé druhé střídání. Hraje se vám pak úplně jinak, když po první třetině vedete 9:0.“