Ostrava - Boleslav 5:6, drama rozsekl v závěru Bína
17. listopadu 2023

Ostrava - Boleslav 5:6, drama rozsekl v závěru Bína

Na poslední chvíli urval Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vítězství v 11. kole Livesport Superligy. Tři body si veze ze hřiště FBC ČPP Bystroň Group Ostrava za výhru 6:5, o které rozhodl 19 vteřin před koncem třetí třetiny Jakub Bína.

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 5:6 (0:1, 2:0, 3:5)

Branky a nahrávky: 35. Košarišťan (Pum), 37. Bräuer (Košarišťan), 44. Pešat (Bräuer), 50. Pum, 59. Kučera (Pešat) - 5. Bína z trestného střílení, 48. Suchánek (Delong), 49. Besta (Tokoš), 51. Zakonov (Delong), 53. Besta (Gašparík), 60. Bína (Gašparík). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 2:3, navíc Tomašík (Boleslav) osobní trest 10 minut. Využití: 1:1. Diváků: 195. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Beneš, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Vařecha, Natov - Sládek, Gapšarík, Bína. 

Po necelých dvou týdnech si mladoboleslavský tým zopakoval dalekou cestu do Ostravy - po Vítkovicích bylo tentokrát soupeřem tamní FBC. 

Boleslavští hráči v upraveném složení formací začali dobře a od páté minuty vedli po proměněném Bínově trestném střílení. 

Stav 1:0 pro hosty platil až do 35. minuty, kdy jako první Bauera překonal Košarišťan. Ostrava se nadechla a na přelomu druhé a třetí třetiny odskočila do vedení 3:1 po trefách Bräuera s Pešatem. O drama tím bylo postaráno, divákům chyběl snad jen popcorn. 

Boleslavský Tomašík se hodně zlobil, když rozhodčí ve 45. minutě nereagovali na soupeřův zákrok při jeho průniku před bránu. Vyfasoval za to 2+10 minut, načež si hosté vzali trenérskou výzvu, sudí dodatečně nařídili trestné řízení, které však Delong neproměnil. Tomašík přitom musel zůstat na trestné...

O chvíli později tamtéž musel i Šubert za zákrok na Sládka a ve zkrácené přesilovce snížil Suchánek na 2:3 z boleslavského pohledu.

Neuběhla ani minuta a půl, když vyrovnal Besta, jenže ani boleslavská radost netrvala dlouho, protože za dalších 34 sekund vrátil Ostravě vedení Pum (4:3).

Hostům se povedl obrat, v čase 50:01 srovnával Zakonov (4:4) a po dlouhé době se hosté vrátili do vedení v čase 52:23 po další trefě Besty. 

Hru v šesti bez brankáře proměnila Ostrava v čase 58:26 ve vyrovnávací gól na 5:5, ale ani to nebylo vše.

Zbývalo 23 sekund, když hosté měli k dispozici nadějnou standardku, před jejímž rozehráním si trenér Naava vybral čas na poradu. Z time-outu vzešla akce, při níž rozehrál Gašparík střílenou nahrávkou před bránu na Bínu, který šikovně tečoval míček za záda ostravského gólmana. 

Vedení 6:5 už Boleslav uhájila a z Ostravy si odváží doslova vydřené tři body. 

Už v neděli nastoupí boleslavský tým doma - v 17.00 hodin začne souboj s Bohemians.