Boleslav - Bohemians 10:5, šestibodový víkend završen
19. listopadu 2023

Boleslav - Bohemians 10:5, šestibodový víkend završen

Po páteční výhře v Ostravě přišlo přesvědčivé vítězství doma proti Bohemians. Výborně zaplněná Městská sportovní hala v Mladé Boleslavi viděla povedený výkon týmu kouče Joonase Naavy.

Předvýběr.CZ Florbal MB - FAT PIPE FLORBAL CHODOV 3:8 (1:2, 2:1, 0:5)
Branky: 7. Tomašík, 11. Natov, 17. Sládek, 23. Gašparík, 26. Bína, 46. Besta, 48. Zakonov, 48. Delong, 55. Sládek, 59. Tokoš – 9. K. Petrák, 17. Gajdoš, 35. Šebek, 53. Kvasnica, 56. Krebner. Rozhodčí: Kačer – Vašíček. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. Diváků: 593. Zásahy brankářů: Bauer 13 – Hyršl 14.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Suchánek, Zakonov, Punčochář, Besta, Gruber, Beneš - Šebek, Tomašík, Tokoš - Vařecha, Delong, Natov - Bína, Gašparík, Sládek - Zoufalý.

První třetina nabídla rychlé zvraty na obou stranách. Skóre otevřel v sedmé minutě Milan Tomašík, jenže vyrovnání téměř z poloviny hřiště přišlo od Jakuba Buršíka jen po dvou minutách. Mladá Boleslav nemlčela dlouho, protože už po dalších dvou minutách znovu vedla po gólu Jana Natova. Identický gól tomu Buršíkovu dal v čase 16:09 Matúš Gajdoš a srovnal na 2:2. Do vítězného výsledku po první třetině dostal skóre Michal Sládek.

Druhá třetina patřila třetí lajně Mladé Boleslavi. Prvně dal gól na 4:3 slovenský reprezentant Ronald Gašparík. Na dvougólový rozdíl přidal Jakub Bína po asistenci Sládka. Skóre ještě korigoval na 4:5 z hostujícího pohledu Patrik Šebek.

Poslední třetina byla v gólové režii Bolky. Dohromady pět branek modro-černo-bílých vstřelili postupně Besta, Zakonov, Delong, Sládek a Tokoš. Za Bohemians v šesti korigovali Kvasnica a Krebner.

Boleslav další utkání odehraje v neděli 26. listopadu venku proti Královským Vinohradům. V hale TJ Sokol Vinohrady se začíná v 17.00 hodin. 

Ohlasy po utkání

Trenér Joonas Naava: „Byl to zápas, jaký jsme očekávali. Jsem hrdý na to, jak jsme zvládli některé těžké momenty v první třetině. Dostali jsme v ní dva góly, které běžně nedostáváme, ale tým si udržel koncentraci. Myslím, že jsme podali lepší výkon než Bohemka.“

Útočník Jakub Bína: „Zápas jsme od začátku kontrolovali, měli jsme dobrý pohyb na míčku, nerozhodila nás ani dva nešťastné góly z poloviny hřiště. Bohemka dala dva góly v powerplay, ale i my jsme dali dva góly do prázdné brány, takže to bylo vlastně fifty fifty. Věděli jsme, že to musíme poctivě odbránit a dotáhnout k výhře.“

Zpracoval: Karel Schamberger