Joonas Naava prodloužil smlouvu o dvě sezony
20. listopadu 2023

Joonas Naava prodloužil smlouvu o dvě sezony

Fin Joonas Naava bude hlavním trenérem superligového týmu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nejméně do konce sezony 2025/2026. Původně roční kontrakt je nově prodloužený o další dva roky. Generální manažer klubu Tomáš Pacák oznámil tuto novinku při nedělním vysílání Studia Bolka před superligovým utkáním proti FbŠ Bohemians (10:5).

„Už po jarním konci Petra Novotného pro nás bylo velkou výzvou najít pro Mladou Boleslav vhodného trenéra, jehož pozice je spojena s tlakem a výzvami, které si před sebe stavíme. Joonas má velké zkušenosti z různých florbalových úrovní včetně sportovního řízení velkého a úspěšného klubu ve Finsku. Každý, kdo Joonase zná, ví, že je plný energie a sebejistoty v pohledu na florbal. S tím přišel i do Mladé Boleslavi. Chceme spolupracovat delší čas, abychom jeho zkušenosti a způsob práce mohli maximálně vytěžit. Jsem rád, že Joonas to vnímá stejně a že jsme se domluvili na prodloužení spolupráce do 30. dubna 2026. Joonasův přínos nespočívá jen v běžném procesu se superligovým týmem, ale řešíme také celkovou kulturu klubu, rozvoj mladých hráčů a trenérů,“ řekl generální manažer klubu Tomáš Pacák. 

Naava vede mladoboleslavský superligový tým od letošního května a kvituje, že spolupráce bude pokračovat déle než původně zamýšlenou jednu sezonu. „Poznal jsem, že Boleslav je silná organizace a ve své DNA má vysokou pracovní morálku. Společně pracujeme na úpravách herního stylu, což přináší změny v tréninkovém režimu, je tu také několik nových hráčů a navíc si každý musí zvykat na komunikaci v jiném jazyce. To vše vyžaduje čas. Stále v mnoha situacích poznáváme, jak spolu fungovat. V tom chci pokračovat a jsem rád, že jsme se s Tomášem Pacákem domluvili na prodloužení spolupráce už v tomto období,“ řekl Naava. 

Finskému trenérovi se také líbí vysoké ambice klubu - obzvlášť pokud vezme v potaz také své angažmá u českého národního týmu dospělých, kde je asistentem Jaroslava Berky. „Je těžké být nejlepší, ale také je to velmi motivující. Když chce být český nároďák nejlepší na světě, potřebuje také kluby, které mají stejně nastavené cíle. V Bolce cítím nejvyšší ambice a vůli být nejlepší,“ podotkl. 

A přidává také třetí důvod: „Vážím si silné důvěry a pouta, které z klubu cítím. Bolka mě zná a taky ví, o co se snažíme. Rád pracuji v tomto prostředí - se spoustou motivovaných a nadšených lidí. Vidím potenciál, jaký tu máme a chci přispět k tomu, abychom ho využili.”

V rozhodnutí prodloužit působení v Mladé Boleslavi podpořila Naavu také rodina. „To byl samozřejmě velký faktor. To rozhodnutí jsme udělali společně, jinak by to pro mě nebylo možné,“ dodal Naava. 

Mladá Boleslav uzavře první polovinu základní části Livesport Superligy v neděli 26. listopadu na Vinohradech. Doma se Naavův tým znovu představí v pondělí 18. prosince od 17.00 hodin v atraktivním souboji s Tatranem Střešovice.