PREVIEW: V neděli venku proti Vinohradům
24. listopadu 2023

PREVIEW: V neděli venku proti Vinohradům

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav uzavře poločas základní části Livesport Superligy v Praze proti Královským Vinohradům. Hraje se v neděli 26. listopadu v TJ Sokol Vinohrady od 17.00 hodin.

Fakta o utkání

13. kolo Livesport Superligy

TJ Sokol Královské Vinohrady - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
neděle 26. listopadu, 17.00 hodin, TJ Sokol Vinohrady
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv.
Rozhodčí: Michal Prouza, Petr Rogowski

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Minulý týden jsme získali dvě důležitá vítězství a to je také něco, na co musíme v neděli navázat. Chceme vyhrát, získat tři body a udělat další kroky ke špičce ligy. Víme, že Vinohrady měly v této sezoně dobré výsledky proti několika jiným špičkovým týmům, takže respekt je na místě. Musíme si udržet vlastní úroveň hry: vysoké tempo s míčem i bez něj. Také chceme být efektivní a skórovat pokaždé, když to bude možné.“

      Fakta o soupeři

      TJ Sokol Královské Vinohrady 

      Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 8. místo, 18 bodů
      Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
      Daniel Gärtner 19 bodů (10+9)
      Trenér: 
      Miroslav Purkrábek

      Tři taháky utkání 

      Uzavření poloviny základní části. Livesport Superliga 13. kolem uzavře poločas základní části 2023/2024. Mladá Boleslav si zatím připsala 27 bodů a dala 129 branek, což je suverénně nejlepší střelecká statistika ze všech mančaftů soutěže.

      Poslední pražský soupeř. Mladá Boleslav už hrála proti všem soupeřům mimo Královské Vinohrady. Proti pražským klubům v této superligové sezoně má bilanci čtyř výher a dvou porážek.

      Střet s Ondřejem Pužmanem. Kapitán mladoboleslavské juniorky z minulé sezony je momentálně na hostování v pražských Vinohradech. I přes to, že prozatím nastupuje jako náhradník, tak se můžeme těšit na tento minisouboj.

      Koho sledovat 

      Jakub Gruber (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

      Zápasy proti žlutočerným obránci Jakubu Gruberovi sedí. V posledních dvou vzájemných střetnutích byl jednou vyhlášen nejlepším hráčem a podruhé si připsal gól i asistenci.

      Daniel Gärtner (TJ Sokol Královské Vinohrady)

      Lídr bodování pražského celku s 19 body. Výborně se naladil v minulém kole proti České Lípě, kde si připsal hattrick a dvě asistence. Jeho tým však prohrál 6:11.

      Zpracoval: Karel Schamberger