72_20240709_142825.jpg
57_20240612_150618.jpg
2235_20231201_105253.jpg

Boleslav uspořádá závěrečný turnaj MČR starších žáků

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav získal pořadatelství závěrečného turnaje Mistrovství České republiky starších žáků 2023/2024. Klání dvanácti nejlepších družstev této věkové kategorie se odehraje od pátku 3. května do neděle 5. května 2024 v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi.

„Jsme rádi, že jsme uspěli s naší kandidaturou a těšíme se na uspořádání jednoho z vrcholů mládežnické sezony, což bude pro náš klub premiéra. Věřím, že uplatníme naše organizační zkušenosti s pořádáním superligových zápasů, mezinárodního turnaje, Poháru mistrů nebo reprezentačních zápasů a připravíme pro všechny účastníky skvělý turnaj,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák. 

MČR je určeno pro dvanáct nejlepších týmů sezony. Účastní se nejlépe umístěné družstvo z každého regionu v kategorii starších žáků (7 týmů) a osmým účastníkem je spolupořádající oddíl. Devátým až dvanáctým účastníkem jsou druhá nejlepší družstva ze čtyř nejpočetnějších regionů – z těchto nejpočetnějších regionů je automaticky vyjmut pořádající region, který již nemá na dalšího zástupce nárok.

Udělení pořadatelství je tedy skvělou zprávou a motivací i pro současný tým mladoboleslavských starších žáků. V této sezoně jde o hráče ročníků 2009 a 2010, v kategorii mohou nastupovat také mladší žáci (ročníky narození 2011 a 2012). 

„Našemu týmu jsme představili tuto novinku ve čtvrtek a pro všechny kluky bude velkou motivací probojovat se do našeho družstva pro závěrečný turnaj, které bude tvořit maximálně 18 hráčů v poli a dva brankáři. Těšíme se na naši společnou práci v nadcházejících týdnech a měsících, která bude směřovat právě k účasti na domácím Mistrovství České republiky. Bez ohledu na přidělení pořadatelství jsme chtěli o postup usilovat i sportovní cestou a pokusíme se o co nejlepší výsledek,“ řekl hlavní trenér kategorie starších žáků Jakub Gruber. 

V Mladé Boleslavi již koncem listopadu proběhla první schůzka místního organizačního týmu se zástupci Českého florbalu. Další budou v příštích měsících následovat.