Boleslav uspořádá závěrečný turnaj MČR starších žáků
1. prosince 2023

Boleslav uspořádá závěrečný turnaj MČR starších žáků

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav získal pořadatelství závěrečného turnaje Mistrovství České republiky starších žáků 2023/2024. Klání dvanácti nejlepších družstev této věkové kategorie se odehraje od pátku 3. května do neděle 5. května 2024 v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi.

„Jsme rádi, že jsme uspěli s naší kandidaturou a těšíme se na uspořádání jednoho z vrcholů mládežnické sezony, což bude pro náš klub premiéra. Věřím, že uplatníme naše organizační zkušenosti s pořádáním superligových zápasů, mezinárodního turnaje, Poháru mistrů nebo reprezentačních zápasů a připravíme pro všechny účastníky skvělý turnaj,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák. 

MČR je určeno pro dvanáct nejlepších týmů sezony. Účastní se nejlépe umístěné družstvo z každého regionu v kategorii starších žáků (7 týmů) a osmým účastníkem je spolupořádající oddíl. Devátým až dvanáctým účastníkem jsou druhá nejlepší družstva ze čtyř nejpočetnějších regionů – z těchto nejpočetnějších regionů je automaticky vyjmut pořádající region, který již nemá na dalšího zástupce nárok.

Udělení pořadatelství je tedy skvělou zprávou a motivací i pro současný tým mladoboleslavských starších žáků. V této sezoně jde o hráče ročníků 2009 a 2010, v kategorii mohou nastupovat také mladší žáci (ročníky narození 2011 a 2012). 

„Našemu týmu jsme představili tuto novinku ve čtvrtek a pro všechny kluky bude velkou motivací probojovat se do našeho družstva pro závěrečný turnaj, které bude tvořit maximálně 18 hráčů v poli a dva brankáři. Těšíme se na naši společnou práci v nadcházejících týdnech a měsících, která bude směřovat právě k účasti na domácím Mistrovství České republiky. Bez ohledu na přidělení pořadatelství jsme chtěli o postup usilovat i sportovní cestou a pokusíme se o co nejlepší výsledek,“ řekl hlavní trenér kategorie starších žáků Jakub Gruber. 

V Mladé Boleslavi již koncem listopadu proběhla první schůzka místního organizačního týmu se zástupci Českého florbalu. Další budou v příštích měsících následovat.