Liberec - Boleslav 9:8, velké manko se podařilo jen snížit
3. prosince 2023

Liberec - Boleslav 9:8, velké manko se podařilo jen snížit

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav zahájil druhou polovinu základní části Livesport Superligy nepříjemnou ztrátou. Ze hřiště FBC Liberec odjíždí s prohrou 8:9, kterou zapříčinila zejména mizerná druhá třetina. Mezi ligové boje se teď v klíní utkání Poháru Českého florbalu, Boleslav ve středu odehraje osmifinále v Jaroměři.

FBC Liberec - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 9:8 (3:3, 4:0, 2:5)

Branky a nahrávky: 6. Wiener (Faksa), 15. Faksa (Smutný), 17. Wiener (Ferdan), 24. Kopecký (Janeček), 30. Rozkovec (Málo), 31. Wiener (Šoltys), 32. Kopecký, 41. Wiener (Faksa), 45. Wiener (Ferdan) - 8. Bergman (Delong), 12. Delong (Vařecha), 20. Gašparík (Gruber), 44. Punčochář (Tomašík), 49. Gruber (Beneš), 50. Tomašík (Delong), 54. Tomašík (Delong), 57. Suchánek (Gašparík). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváků: 120.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer (32. Týc) - Suchánek, Zakonov, Punčochář, Besta, Beneš, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Vařecha, Natov - Sládek, Gašparík, Bína - Zoufalý, Bergman. 

Už úvod utkání odstartoval pro hosty mizerně, protože hned v prvních minutách přišli o zraněného kapitána Natova. Trenér Naava tedy musel brzy měnit sestavu a po úvodních dvaceti minutách se odcházelo do šaten za vyrovnaného stavu 3:3. 

Vývoj zápasu nasměrovala v liberecký prospěch druhá třetina, v níž se prosazovali jen domácí a po dvou trefách Kopeckého a jednom zásahu Rozkovce s Wienerem se odpoutali do vedení 7:3. V ten moment Bauera nahradil v boleslavské brance Týc. 

Liberec si hlídal výrazný náskok, vedl i 8:3 a 9:4. Hosté zahájili stíhací jízdu při hře v šesti bez brankáře, v šesti postupně skórovali Gruber, dvakrát Tomašík, a také Suchánek. Navzdory velkým příležitostem ale na konci jeden gól k bodům chyběl a Boleslav prohrála 8:9. 

Ohlasy po utkání

Trenér Joonas Naava: „K zápasu jsme nepřistoupili dobře. Dostali jsme to, co jsme si zasloužili. Když jsme prohrávali, zkusili jsme hodně věcí. Měnili jsme sestavu, gólmany, stáhli jsme hru na dvě formace, pak jsme dotahovali v šesti.“

Útočník Adam Delong: „Jsem zklamaný. Začínáme už druhou polovinu základní části a tyhle tři body nám budou chybět. Liberec byl dobře připravený na brejkové situace, které využíval efektivně. Ztráceli jsme pět gólů, ale říkali jsme si, že není nereálné to dotáhnout. Zkoušeli jsme hru v šesti, začali jsme dávat góly, pak jsme měli i příležitosti na vyrovnání. Je to pro nás facka.“