PREVIEW: Ve středu venku proti Jaroměři
5. prosince 2023

PREVIEW: Ve středu venku proti Jaroměři

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí ve osmifinále Poháru Českého florbalu proti Jaroměři. Hraje se ve středu 6. prosince v ASVA Jaroměř od 19.00 hodin.

Fakta o utkání

Osmifinále Poháru Českého florbalu

TJ Sokol Jaroměř - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
středa 6. prosince, 19.00 hodin, ASVA Jaroměř
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Rozhodčí: Jan Knap, Michal Kolář.

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Pro nás je zápas v Jaroměři velmi důležitý. Ve hře je postup do čtvrtfinále a pohár je jedním z našich hlavních cílů sezóny. Očekávám, že můj tým po prohře v Liberci ukáže, kdo jsme. Tam nám chyběl respekt a pokora a zasloužili jsme si kvůli tomu prohrát. Musíme dělat základní vítězné věci správně: souboje, bloky, respekt ve středním pásmu... také potřebujeme skórovat z co nejvíce šancí. Bez těchto věcí je těžké někoho porazit. Takže to je očekávání: jít tam a reprezentovat naše hodnoty a hrát prostě vítězný florbal. Protože v poháru jde zkrátka hlavně o vítězství.“

      Fakta o soupeři

      TJ Sokol Jaroměř

      Umístění v aktuálním ročníku Národní ligy: 8. místo, 16 bodů
      Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
      Jiří Hofman 16 bodů (11+5)
      Hlavní trenér: 
      Martin Klapka

      Tři taháky utkání 

      Soupeř z Národní ligy, který vyřadil Lípu. Tým z Královéhradeckého kraje už ve své pouti Pohárem Českého poháru vyřadil ve čtvrtém kole superligovou Českou Lípu.

      Napravení utkání z Liberce. V neděli tahal mančaft Joonase Naavy za kratší konec provazu v Liberci, kterému nakonec podlehl 8:9. V Poháru se čeká návrat Bolky ve velkém stylu.

      Na Mikuláše do Jaroměře. Bolka vyráží do 12tisícového města Jaroměře. Klub, který je aktuálně ve druhé polovině Národní ligy, sestoupil z 1. ligy v sezoně 2021/22.  

      Koho sledovat 

      Jakub Vařecha (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

      Ráno za Gymnázium Dr. Josefa Pekaře bude hrát na středoškolském Subterra Cupu a odpoledne vyráží s týmem do Jaroměře. V minulém pohárovém utkání vstřelil dva góly Butchisu.

      Daniel Kroupa (TJ Sokol Jaroměř)

      Do sezony 2014/2015 působil v Bolce. Následně dlouho hájil liberecké barvy. V aktuální sezoně má za 11 zápasů osm gólů a deset asistencí.

      Zpracoval: Karel Schamberger