Sportovním manažerem je od ledna Marek Chlumský
11. ledna 2024

Sportovním manažerem je od ledna Marek Chlumský

Sportovní úsek klubu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav od ledna posílil Marek Chlumský, a to na pozici sportovního manažera. S Bolkou již v roce 2022 spolupracoval jako metodik, poslední rok působil v kanadském fotbalovém klubu Vancouver Whitecaps. „Marek nastoupil do našeho klubu na jednu z klíčových řídících pozic. Očekáváme, že nám jeho angažování pomůže k dalšímu zkvalitnění práce s mládeží, rozvoji trenérské struktury a se všemi souvisejícími procesy včetně fungování našeho sekretariátu,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák.

Šestatřicetiletý Marek Chlumský má za sebou desetiletou hráčskou kariéru ve florbalové nejvyšší soutěži. Sedm let byl hlavním metodikem Českého florbalu a je spoluautorem projektu Česká cesta. Přes sedm let působí také ve vedení České trenérské akademie při Českém olympijském výboru.

Po návratu z Kanady měl Chlumský na výběr z několika pracovních příležitostí v oblastech florbalu, vzdělávacích agentur a dalších sportů„Bolka má odvahu realizovat projekty přesahující hranice Česka i našeho sportu a já mám mnoho plánů, které do této kultury krásně zapadnou,“ těší se Chlumský. V nové roli bude moci navázat na započatou agendu z předminulého roku: „V roce 2022 jsme vytvořili inspirativní projekt Modrá krev, ale mým odjezdem do Kanady jsme stihli realizovat pouze první fázi. Rád věci dotahuji do konce, takže mě těší, že projekt dokončíme.“

Nástup Chlumského znamená rozšíření boleslavského managementu. Chlumský bude intenzivně spolupracovat s Petrem Novotným, který zůstává šéftrenérem klubu, trenérem mládeže a také obchodním manažerem. „Nové nastavení nám umožní systematičtěji a důsledněji pracovat na jednotlivých projektech, mezi které například patří školní akademie, rozvoj spolupráce s našimi paprsky v rámci Sportovního centra mládeže Středočeského kraje a další významné rozvojové projekty, které nyní připravujeme s našimi partnery,“ doplnil generální manažer Pacák.

Rozhovor s Markem Chlumským si přečtěte TADY.