72_20240709_142825.jpg
57_20240612_150618.jpg
2292_20240216_124226.jpg

Miroslav Vybíral novým trenérem mládeže Bolky

Trenérský tým mládeže Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav doplnil Miroslav Vybíral. Současný asistent trenéra českého národního týmu do 19 let bude v Bolce v závěru této sezony působit u kategorie dorostenců jako hlavní trenér společně s Jakubem Bínou a u kategorie starších žáků jako asistent.

„Jsem rád, že se nám podařilo vzbudit zájem trenérů o působení v Bolce, v kontaktu jsme i s jinými trenéry a těšíme se na další, kteří nás osloví. Angažování Míry nám zapadá do rozpracované strategie, jak co nejefektivněji připravovat starší žáky a dorostence na budoucí účast v našem elitním juniorském a mužském týmu. Díky působení člena realizačního týmu juniorské reprezentace budou naši hráči v každodenní konfrontaci s přesnými představami o tom, jak se má elitní hráč v těchto věkových kategoriích připravovat,“ řekl sportovní manažer Bolky Marek Chlumský. 

Vybíralovo působení u dorostenců a starších žáků bude přínosné i s ohledem na to, že stávající realizační týmy z velké části tvořili členové superligového mužstva. Dorostenci obhajují stříbrné medaile a starší žáci se připravují na domácí Mistrovství ČR, které se odehraje v Mladé Boleslavi od 3. do 5. května. 

„Týmům chci poskytnout maximální podporu a svým úsilím a zkušenostmi chci přispět k co nejlepší přípravě na vrchol sezony, které je v příštích měsících čeká,“ řekl Vybíral, který se už první dny rozkoukává v novém angažmá. „Aklimatizace probíhá skvěle. První dojmy naprosto předčily mé očekávání. V Bolce jsem našel profesionální a při tom přátelské prostředí, což mi usnadňuje začlenění do zdejší komunity. Na trénincích vidím spoustu talentovaných, šikovných a zapálených hráčů do florbalu. Rád bych poděkoval Tomáši Pacákovi za možnost v Boleslavi působit, protože jsem v prostředí, které poskytuje nejlepší možné podmínky pro hráče i trenéry, kteří se chtějí florbalu věnovat v maximální možné míře.“

Vybíral začínal s trénováním v brněnských klubech FBŠ Hattrick Brno a Gullivers Sokol Brno, odkud se v roce 2015 přesunul do pražských Střešovic. S Tatranem mimo jiné dvakrát vyhrál dorosteneckou ligu. V sezoně 2018/2019 sbíral zkušenosti ve švýcarském klubu Floorball Thurgau jako hlavní kouč týmu U21. Po návratu do Česka působil čtyři sezony v Bulldogs Brno, kde vedl juniory, mužský tým a byl také sportovním manažerem. Od probíhajícího ročníku je jedním z asistentů Ladislava Štancla u české reprezentace juniorů.