Miroslav Vybíral novým trenérem mládeže Bolky
16. února 2024

Miroslav Vybíral novým trenérem mládeže Bolky

Trenérský tým mládeže Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav doplnil Miroslav Vybíral. Současný asistent trenéra českého národního týmu do 19 let bude v Bolce v závěru této sezony působit u kategorie dorostenců jako hlavní trenér společně s Jakubem Bínou a u kategorie starších žáků jako asistent.

„Jsem rád, že se nám podařilo vzbudit zájem trenérů o působení v Bolce, v kontaktu jsme i s jinými trenéry a těšíme se na další, kteří nás osloví. Angažování Míry nám zapadá do rozpracované strategie, jak co nejefektivněji připravovat starší žáky a dorostence na budoucí účast v našem elitním juniorském a mužském týmu. Díky působení člena realizačního týmu juniorské reprezentace budou naši hráči v každodenní konfrontaci s přesnými představami o tom, jak se má elitní hráč v těchto věkových kategoriích připravovat,“ řekl sportovní manažer Bolky Marek Chlumský. 

Vybíralovo působení u dorostenců a starších žáků bude přínosné i s ohledem na to, že stávající realizační týmy z velké části tvořili členové superligového mužstva. Dorostenci obhajují stříbrné medaile a starší žáci se připravují na domácí Mistrovství ČR, které se odehraje v Mladé Boleslavi od 3. do 5. května. 

„Týmům chci poskytnout maximální podporu a svým úsilím a zkušenostmi chci přispět k co nejlepší přípravě na vrchol sezony, které je v příštích měsících čeká,“ řekl Vybíral, který se už první dny rozkoukává v novém angažmá. „Aklimatizace probíhá skvěle. První dojmy naprosto předčily mé očekávání. V Bolce jsem našel profesionální a při tom přátelské prostředí, což mi usnadňuje začlenění do zdejší komunity. Na trénincích vidím spoustu talentovaných, šikovných a zapálených hráčů do florbalu. Rád bych poděkoval Tomáši Pacákovi za možnost v Boleslavi působit, protože jsem v prostředí, které poskytuje nejlepší možné podmínky pro hráče i trenéry, kteří se chtějí florbalu věnovat v maximální možné míře.“

Vybíral začínal s trénováním v brněnských klubech FBŠ Hattrick Brno a Gullivers Sokol Brno, odkud se v roce 2015 přesunul do pražských Střešovic. S Tatranem mimo jiné dvakrát vyhrál dorosteneckou ligu. V sezoně 2018/2019 sbíral zkušenosti ve švýcarském klubu Floorball Thurgau jako hlavní kouč týmu U21. Po návratu do Česka působil čtyři sezony v Bulldogs Brno, kde vedl juniory, mužský tým a byl také sportovním manažerem. Od probíhajícího ročníku je jedním z asistentů Ladislava Štancla u české reprezentace juniorů.