Vítkovice - Boleslav 3:6, po venkovní výhře si Bolka bere vedení v sérii
31. března 2024

Vítkovice - Boleslav 3:6, po venkovní výhře si Bolka bere vedení v sérii

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav otáčí vývoj semifinálové série play-off Livesport Superligy. Bolka v neděli zvítězila na hřišti 1. SC TEMPISH Vítkovice 6:3 a v semifinále vede 2:1 na zápasy. Postupový mečbol si může vybojovat už v pondělí na ostravském hřišti. Do Bolky se série se stoprocentní jistotou vrátí ve středu 3. dubna, vstupenky jsou v prodeji na Ticketportalu.

1. SC TEMPISH Vítkovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 3:6 (0:3, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 22. Zubek (M. Gattnar), 39. Matejčík (Šindler), 50. R. Gattnar (Matejčík) - 9. Sládek (Gašparík), 14. Beneš (Besta), 14. Sládek (Bína), 29. Delong (Vařecha), 58. Tokoš, 58. Zoufalý (Delong). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváků: 753. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Gašparík, Bína.

Boleslav ve Vítkovicích těžila z povedené první třetiny, kterou svými trefami orámoval Sládek a mezi jeho brankami se prosadil i Beneš. 

Sládek mohl ve druhé třetině zkompletovat hattrick, ale za stavu 1:3 z pohledu domácích rozhodčí neuznali jeho další zásah po přezkoumání u videa kvůli vysoké holi. 

Přesto Boleslav šla do vedení 4:1, když se v 29. minutě trefil Delong. 

Vítkovice zdramatizovaly vývoj: v závěru druhé třetiny se prosadil Matejčík a platila i Gattnarova trefa v čase 49:59, proti které si hostující střídačka neúspěšně vzala trenérskou výzvu.

Boleslav za to obdržela dvouminutový trest, ale domácí nevyužili přesilovku ke srovnání, což byl klíčový moment. Vítkovickou hru v šesti bez brankáře totiž v závěru ztrestali Tokoš se Zoufalým a Boleslav po výhře 6:3 vede v semifinálové sérii 2:1 na utkání. Hosté měli i skvělou podporu několika desítek fanoušků v hledišti, kteří týmu k vítězství pomohli.

Ve Vítkovicích se znovu hraje už na Velikonoční pondělí, utkání startuje v 18.00 hodin a vysílat jej bude nový sportovní kanál SPORTY TV.

Boleslav bude bojovat o postupový mečbol. Do Městské sportovní haly se série vrátí na páté utkání ve středu 3. dubna, začínat se bude v 18.00 hodin. Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketportal. 

Ohlasy po utkání

Hlavní trenér Joonas Naava: „Byl to náš nejlepší výkon v sérii, hlavně z pohledu obrany. Cítil jsem, že jsme šli na hřiště bojovat a že jsme byli ve správném play-off módu. Bauer byl v bráně skvělý a pro soupeře bylo těžké skórovat. To vše je něco, co nám při domácích zápasech v Bolce chybělo. Určitě ještě můžeme být lepší v proměňování šancí. Teď už se soustředíme na pondělí, abychom přidali další vítězství.“

Útočník Michal Sládek: „Do zápasu jsme dobře vstoupili, po první třetině jsme vedli 3:0 a Vítkovice jsme v ní skoro k ničemu nepustili. Pak se soupeř dostal do kontaktu, ale třetí třetinu jsme dobře odpracovali a zvládli jsme zápas dotáhnout k vítěznému konci. Za to jsme moc rádi.“

Nová epizoda seriálu VE HŘE s Matějem Šerým