Bomba v Bolce: přichází finský útočník Joakim Lund
16. dubna 2024

Bomba v Bolce: přichází finský útočník Joakim Lund

První přestupová bomba vybuchla. Za Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav bude v sezoně 2024/2025 nastupovat finský útočník Joakim Lund, který naposledy působil ve švýcarském klubu Waldkirch-St. Gallen. Součástí roční dohody s Bolkou je i roční opce.

Joakim Lund je odchovancem finského klubu Tikkurilan Tikerit, odkud na jaře 2021 přestoupil do EräViikingit. Ve finské F-liize odehrál celkem 96 zápasů s bilancí 75+69. Před právě skončenou sezonou zamířil do Švýcarska a během 27 startů v NLA za Waldkirch-St. Gallen nasbíral 46 bodů (15+31), byl nejproduktivnějším hráčem týmu. S finským národním týmem do 19 let získal bronz na mistrovství světa 2019 v kanadském Halifaxu. Objevil se i na tréninkových kempech seniorské reprezentace Finska. 

„Naše superligová sezona skončila v neděli, ale přípravy na tu další běží jako vždy již několik měsíců. Čeká nás opět mnoho výzev a skvělých zážitků a jsem velice rád, že mohu úžasným boleslavským fanouškům krátce po intenzivním a společně prožitém play-off sdělit skvělou zprávu. Za náš tým bude hrát nesmírně talentovaný a produktivní finský útočník Joakim Lund. Po dvou letech naší komunikace nazrál čas, Joakim se po ročním angažmá ve Švýcarsku rozhodl pro přesun do Mladé Boleslavi a před několika týdny s námi podepsal smlouvu na jeden rok s následnou roční opcí. Joakim bude v Mladé Boleslavi studovat Škoda Auto Vysokou školu a věřím, že naší komunitě přinese na hřišti spoustu radosti. Podobně jako jiní elitní hráči Bolky bude v pravidelném kontaktu s naší mládeží. Děkuji Joakimovu agentovi Eetu Eronenovi, který nám transfer pomohl zrealizovat,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák. 

Lund naživo sledoval BigBoard Superfinále 2024, ve kterém Bolka sváděla tuhý boj o titul. „Viděl jsem i přenos ze sedmého semifinále. Zápasy jsou tu opravdu fyzicky náročné. Chci bojovat o trofeje a hrát velké zápasy, ve kterých budu s týmem úspěšný. Také se moc těším na bitvy v Champions Cupu, bude to skvělá zkušenost,“ řekl Joakim Lund. V Bolce bude oblékat dres s číslem 14, k mužstvu se připojí v průběhu května. V týmu se potká s krajanem a hlavním koučem Joonasem Naavou, se kterým se znají z působení v klubu EräViikingit. Lund bude prvním finským hráčem nastupujícím za florbalovou Bolku a celkově 32. v českých florbalových soutěžích.

Celý rozhovor s Joakimem Lundem si můžete přečíst TADY.