Procházka a Motejzík nebudou pokračovat v realizačním týmu
9. května 2024

Procházka a Motejzík nebudou pokračovat v realizačním týmu

Součástí realizačního týmu superligového mužstva Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav v nadcházející sezoně 2024/2025 nebudou dosavadní asistenti Lukáš Procházka a Štěpán Motejzík.

Lukáš Procházka se nyní bude naplno věnovat práci pro Český florbal. Jako hlavní trenér připravuje ženskou reprezentaci na domácí mistrovství světa v roce 2025 a současně se stal koordinátorem rozvoje ženského florbalu. Štěpán Motejzík se vrací do českolipského klubu. 

„Lukáš i Štěpán zapadli do našeho silného realizačního týmu a Joonas Naava stál o to, aby v Mladé Boleslavi oba pokračovali. Už před koncem sezony však bylo zřejmé, že to nebude možné. Lukáš Procházka se domluvil na angažmá v rámci Českého florbalu, které je exkluzivní a neumožňuje mu další působení na klubové úrovni. Se Štěpánem Motejzíkem jsme byli domluveni, že jeho angažmá v Boleslavi bude částečně o sbírání zkušeností. Nyní se s ohledem na potřeby České Lípy vrací, protože ho klub potřebuje,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák. 

„Působení v Boleslavi pro mě bylo velkou zkušeností a vnímám, že mě florbalově zase posunulo o kus dál. Prostředí a přístup všech v klubu je na profesionální úrovni a vážím si toho, že jsem mohl být součástí téhle organizace, byť nakonec jen na jeden rok. Vzhledem k mému úvazku v rámci Českého florbalu to ale nemohlo být jinak. Těch krásných vzpomínek bude více - zažili jsme jednu z nejtěžších a zároveň nejkrásnějších play-off sérií proti Vítkovicím, nakonec i se šťastnou tečkou pro nás - to byl asi ten top moment. Jen škoda, že jsme tu cestu nedotáhli k titulu. Věřím, že se to klukům podaří v příštím roce a budu jim moc držet palce,“ řekl Lukáš Procházka. 

„Jsem moc rád, že jsme tenhle projekt s Tomášem Pacákem a Petrem Novotným upekli, a to i přesto, že po roce končí. Díky za to. Spolupráce s celou organizací a především s realizačním týmem u superligového mužstva s Joonasem v čele byla výbornou zkušeností. Naučil jsem se hodně a věřím, že jsme i společně s klukama na hřišti odvedli dobrou práci. Tuhle štaci vidím určitě jako příležitost dál rozvíjet české florbalové prostředí, k čemuž Bolka jednoznačně standardem své činnosti přispívá. Přestože jsem vzešel z konkurenčního klubu v České Lípě, do kterého se nyní vracím, Bolka a Lípa pro mě vždy budou a podle mě by měly být víc než jen soupeřící města. Vzájemná existence těchto florbalových adres posiluje nejen je, ale další florbalová místa v regionu. V sezoně jsme překonali mnoho těžkých momentů - až na ten poslední finálový, na který už reagovat nejde. Nejde nezmínit semifinálovou sérii s Vítkovicemi, protože takových člověk za život moc nezažije. Soupeř v ní zahrál fantasticky a každý zápas měl zápletku až do konce. I na pokraji vyřazení v šestém a sedmém zápase byla vnitřní síla našeho týmu neuvěřitelná. Myslím, že se mu vrátila píle a příprava z celé sezony, které mu dodaly sebedůvěru i v těchto kritických momentech. A nemohl to vlastně rozseknout nikdo jiný než Zaky bekhendem. Věřím, že příští rok s ním rozhodne Superfinále. Přeji Bolce hodně štěstí,“ řekl Štěpán Motejzík.