Výsledky mládežnických týmů o víkendu 23.11.-24.11.
29. listopadu 2019

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 23.11.-24.11.

Junioři, starší žáci a elévové Technology Florbal Mladá Boleslav nastoupili ve svých soutěžích organizovaných Českým florbalem o víkendu 23. a 24. listopadu. Podívejte se na výsledky, komentáře trenérů a fotky z jednotlivých utkání i turnajů.

KB liga juniorů, vrcholová část, 8. kolo

Technology Florbal MB - FbŠ Bohemians DDM Praha 7:6 po nájezdech (1:2, 3:2, 2:2 - 0:0)

Komentář trenéra Martina Šáchy: "Podali jsme kvalitní a trpělivý výkon. Zápas byl po celou dobu vyrovnaný. Bylo důležité, že jsme si nenechali utkání výsledkově utéct."

Více o tomto utkání čtěte v samostatném článku tady

KB liga juniorů, vrcholová část, 9. kolo

Technology Florbal MB - PSN Tatran Střešovice 2:4 (1:1, 0:3, 1:0)

Komentář trenéra Martina Šáchy: "Podali jsme slušný výkon. O lepší výsledek jsme přišli kvůli nedůslednostem v obraně při rychlém přechodu soupeře a neproměňování šancí. Pokud chceme takové zápasy vyhrávat v rozhodující fázi sezony, čeká nás ještě spoustu práce."

Více o tomto utkání čtěte v samostatném článku tady

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 1. koš

FAT PIPE Florbal Chodov - Technology Florbal MB Black 6:2
Technology Florbal MB Black - FbŠ Bohemians DDM Praha 7 4:3
Tatran OC Šestka Střešovice - Technology Florbal MB Black 7:1

Komentář trenéra Jakuba Bíny: "Turnaj hodnotím celkem pozitivně. První zápas proti Chodovu jsme si prohráli kvůli špatnému řešení bránění brejkových situací soupeře. Pozitivně ovšem vnímám konec zápasu, kdy jsme si zkusili napadat soupeře a měli jsme z toho spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili. Do druhého zápasu proti Bohemce jsme šli od začátku s tím, že chceme bránit aktivně v rozestavení 1-2-2 a byl jsem příjemně překvapen, jak jsme to zvládli. K tomu jsme se poučili z první zápasu a při brejcích soupeře jsme si vždy pohlídali příhru do prázdné branky. Zatím náš nejlepší výkon v sezoně a hodně cenná výhra. Třetí zápas náš výkon bohužel ovlivnila únava z minulého zápasu a navíc proti nám stál jeden ze dvou nejlepších týmů. Děkuji rodičům za podporu a doufám, že se nás tu sejde na příštím domácím turnaji co nejvíce a kluci vás budou svým florbalem bavit." 

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 6. koš

Technology Florbal MB White - Kanonýři Kladno bílí 7:2
FBC Pitbulls Kolín-Pitbulláci - Technology Florbal MB White 2:7
Technology Florbal MB White - Florbalová akademie MB A 5:2

Komentář trenéra Jana Staňka: "Na podzim podruhé jsme se představili v domácí hale v Mladé Boleslavi (turnaj pořádala Florbalová akademie MB "A") . Bylo to pro nás představení více než zdařilé, postupně jsme shodně 7:2 porazili Kanonýry Kladno a FBC Pitbulls Kolín a šli jsme do finále proti pořádající Florbalové akademii MB "A" , které jsme také nedali šanci a zvítězili 5:2 a zaslouženě jsme obsadili první místo. Všechny naše soupeře jsme přehráli naši aktivní hrou po celá utkání a většinu branek jsme dali po pěkných kombinacích. Je vidět, že tréninkový proces nás posouvá dopředu a naše hra se postupně stále zlepšuje. Pár drobných chyb se objevilo v naší rozehrávce, na čemž budeme muset s některými našimi borci trochu více zapracovat. Přesto všem našim klukům děkuji za snahu a předvedenou hru ve všech utkáních. Díky patří také našim rodičům za celodenní podporu."

Přebor starších žáků - skupina 3 – A – 3. koš

FBK Animals Vosy Praha DDM P2 - Technology Florbal MB Blue 3:2
Technology Florbal MB Blue - FBC Draci Říčany modří 8:0
TEXAS Longhorns DDM P6 - Technology Florbal MB Blue 4:3 po nájezdech

Komentář trenéra Tomáše Feigla: "V úvodním zápase jsme, jako již tradičně, prospali první poločas, a i přes zlepšený výkon v druhé půli jsme dokázali dvougólovou ztrátu pouze snížit. Vzhledem k výsledkům v naší skupině nám v druhém utkání stačilo zvítězit o dva góly, abychom postoupili do finále. To se nám po bezchybném výkonu podařilo. Hráči předváděli uvolněný kombinační florbal, který korunovali mnoha góly a čistým kontem naší brankářky. Ve finále jsme vyzvali Texas, kterému jsme chtěli oplatit porážku 1:4 z předminulého turnaje. Protože jsme si byli vědomi individuální síly soupeře, nastoupili jsme do utkání spíše s defenzivní taktikou a rychlým přechodem do útoku. To se nám po celý zápas dařilo plnit, dvakrát jsme byli ve vedení, soupeř však dokázal utkání srovnat. V nájezdové loterii jsme bohužel byli horším týmem především proto, že jsme nedokázali vstřelit žádnou branku. Předvedli jsme však velmi dobrý výkon, na který snad příště navážeme hned prvním zápasem. Díky všem za neděli strávenou v Kladně."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

Technology Florbal MB Green - FBC Kutná Hora-Orlové 7:4
Wizards DDM Praha 10 Gold - Technology Florbal MB Green 12:5
Technology Florbal MB Green - FBC Pitbulls Kolín-Pitbulláčkové 2:7

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "V neděli jsme vyrazili na Barrandov k dalšímu turnaji elévů. Hráli jsme hned první utkání turnaje v 9 hodin s Kutnohorskými Orlíky. Utkání jsme herně i výsledkově zvládli a připsali si tak první, ale nutno také říct, že bohužel i poslední, vítězství v turnaji. Zvítězili jsme 7:4 a v klidu se soustředili na další utkání, kde nás čekali favorizovaní Wizards DDM. Zápas se hned od začátku pro nás nevyvíjel dobře. Velmi brzy jsme prohrávali o dvě a posléze o tři branky. Naše hra však šla postupem času nahoru! Začal se hrát poměrně vyrovnaný a zajímavý zápas. Výsledkově to sice nakonec bylo jednoznačné (vítězství Wizards 12:5), ale s předvedenou hrou jsme byli spokojeni! Tedy až na naši efektivitu v zakončení, která byla bohužel velmi "neefektivní" - šance byly, ale nic moc z toho. Šli jsme tak do posledního zápasu, kde jsme usilovali o lepší nasazení do příštího turnaje. V boji o třetí místo jsme narazili na nevyzpytatelné Pittbuláčky z Kolína. Zápas to byl naprosto vyrovnaný, bohužel však s jednoznačným skóre pro soupeře (7:2). Turnaj nám ukázal, že herně se můžeme rovnat i velmi silným týmům - v nasazení, rychlosti i důrazu jsme konkurenceschopní. Co nás však nejvíce trápí, je slabší technika hole a horší zakončení - ani jasné šance bohužel nedáváme. To jsou věci, na kterých budeme pracovat. Máme dalších 14 dní, abychom se zase o kousek posunuli. Tak uvidíme."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 2. koš

Technology Florbal MB Black - FBC Draci Čerčany 9:4
ACEMA Sparta Praha White - Technology Florbal MB Black 7:8
Technology Florbal MB Black - Floorball Club Falcon 6:5

Olymp Floorball Poseidon - Technology Florbal MB White 8:5
Technology Florbal MB White - Floorball Club Falcon Black 6:12
FBC Draci Čerčany - Technology Florbal MB White 10:3

Komentář trenéra Radka Štěpánka: "Na pražském Barrandově jsme měli dvojnásobné zastoupení týmů Black a White. Nejdříve bych chtěl poděkovat týmu Black, který od začatku předvedl velmi pěknou hru. Byl zde důraz nenechat rozehrát protivníka, dále pohyb vpřed a vzad, střely i přihrávky. To celé nás posunulo až do zápasu o první místo, kde jsme se opět nenudili a přišly nájezdy na brankáře a hra o to, kdo má větší nervy. Štěstí stálo při nás a zaslouženě jsme vyhráli. S týmem white se nám nedařilo. Chyby ve hře, obraně, důraz na protihráče. Góly jsme dali, ale i sami hráči nebyli spokojeni se svou hrou. Ještě bych rád poděkoval všem třem brankářům, který opět potěšili a pomohli svým týmům. Ondro, Lukáši, Ondro, děkuji."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 4. koš

Technology Florbal MB Orange - Flobo Praha 15:5
TJ Sokol Královské Vinohrady - Technology Florbal MB Orange 9:10
Technology Florbal MB Orange - Ivanti Tigers Jižní Město 7:5

Komentář trenéra Tadeáše Chrousta: "Turnaj nelze hodnotit jinak než pozitivně. Nastupovali jsme se čtyřmi hráči z přípravky a dvěma elévy. Přesto jsme ani jednou neprohráli a postoupili ze čtvrtého koše do třetího. Všichni zaslouží pochvalu za to, jak celý turnaj makali. Pochvala patří Jirkovi Bouškovi, který se výborně zhostil role lídra a tým vedl. Opět kvalitní výkon v bráně podal Tomáš Matoušek a tým několikrát podržel. Kluci z přípravky ukázali svůje zlepšení. Věřím, že všechny kluky bude tento výsledek motivovat k ještě větší práci. Bylo super sledovat jejich radost po obdržení zlaté medaile. Děkuji rodičům za podporu."

Technology Florbal MB Blue - Ivanti Tigers Jižní Město 5:13
Wizards DDM Praha 10 Silver - Technology Florbal MB Blue 10:6
Flobo Praha - Technology Florbal MB Blue 12:14

Komentář trenéra Roberta Šmola: "O víkendu se elévové Blue zúčastnili turnaje v hale TJ Sokol na Vinohradech. Skvělým výkonem v rozehrávce se blýskl Matěj Ulík, v útoku se bohatě prosadili všichni. S pětadvaceti nastřílenými góly jsme brali páté místo a domu odjížděli v dobré náladě."