Pařízek pomáhá Lípě: Zkušenosti chci zúročit
19. února 2021

Pařízek pomáhá Lípě: Zkušenosti chci zúročit

Svůj třetí zápas ve čtvrtek odehrál za Českou Lípu devatenáctiletý obránce Jakub Pařízek. U sousedů ze severu dokončí tuto sezonu, aby měl větší herní vytížení, než které by se rýsovalo aktuálně v mladoboleslavském týmu. “Je to příležitost, jak nabrat více zkušeností," cítí Pařízek.

Kluby jsou domluvené na hostování do konce sezony, byť Pařízek do České Lípy formálně přestoupil, aby mohl mít zároveň i nadále vyřízené střídavé starty do ORKY, která je mladoboleslavským partnerským klubem v Národní lize. Mimochodem, stejný postup Boleslav uplatnila i v případě působení brankáře Marka Macíka v prvoligovém Kladně.

Jak jste přivítal možnost mít více prostoru na hřišti a zahrát si za Českou Lípu? 

Zpočátku, když Péťa (trenér Novotný) přišel s touto možností, jsem si tím nebyl jistý. Ale po hlubším zvážení jsem ji uvítal, protože je to příležitost, jak nabrat více zkušeností. Doufám, že je v budoucnu dokážu zúročit.

Jak se v České Lípě cítíte? 

V týmu působí několik kluků, kteří dříve hráli za Mladou Boleslav, což mi nejspíš pomohlo rychleji zapadnout. 

A váš týmový cíl?

Všechny zápasy do konce základní části jsou pro nás relativně klíčové. Chceme je zvládnout a udržet se na desátém místě, mimo play-down. 

Jak teď vlastně vypadá váš tréninkový režim? Jak ho dělíte mezi Boleslav a Českou Lípu? 

Každý týden je vlastně trochu jiný. Pravidelně absolvuji úterní a čtvrteční herní trénink v České Lípě. Co nejvíce zbylých tréninků se snažím připravovat s Mladou Boleslaví tak, aby ta tréninková jednotka dávala smysl a abych neztratil kontakt s klukama.

Také se blížíte k maturitě. Jak vám vyhovuje současná on-line výuka? 

Je to náročné, když každý den strávíte minimálně šest hodin u počítače. Navíc podle mne on-line výuka vám nemůže nahradit klasickou denní formu studia. Osobně bych se rád vrátil co nejdříve do školy.

Bude maturita formalita, nebo máte z něčeho strach? 

Neřekl bych, že mám v tuto chvíli z něčeho strach, ale člověk má respekt, přece jen to není normální test nebo zkouška, kterou píšete běžně ve škole. Důležité bude maturitu nepodcenit, včas se připravit a já budu doufat, že to bude jenom formalita. (usmívá se)