Vyhlašujeme hráče měsíce března
19. dubna 2021

Vyhlašujeme hráče měsíce března

Dlouhodobé soutěže Českého florbalu jsou sice přerušené, ale i když je doba složitá a možnosti k trénování komplikované, Bolka dělá pro své členy, co může. Pojďme si představit hráče měsíce března v jednotlivých mládežnických kategoriích. Tady jsou inspirativní příběhy pro ostatní - roli hraje třeba zaujetí hráčů, jejich tréninková morálka, pracovitost či pokroky v dovednostech.

Přípravka: Petr Urban

Nejmladším březnovým oceněným hráčem je Petr. Je jasné, že právě pro nejmenší kategorie jsou současné časy nejtěžší, protože začínající florbalisté v podstatě turnaje a zápasy neznají. I proto Petr toužebně říká: "Až se dostanu na hřiště, chci dávat hodně gólů!"

K začátku s florbalem Petra inspiroval starší bratranec, který hraje za Black Angels. Svůj vzor zatím nemá: "Fandím ale Bolce, to je jasné." Rád taky jezdí na kole, hraje badminton. "A chytám Pokémony."

Trenér boleslavské přípravky Václav Mlsna vyzdvihuje Petrovu snahu, výkony na trénincích, chování i docházku. 

Elévové: Barbora Krejcarová

Bára je v boleslavském klubu od loňského září. Zažila tak jen měsíc, kdy se dalo trénovat v hale. "Ale i přes komplikované tréninkové podmínky Bára dělá pokroky a zlepšuje se. Má stále dobrou náladu. Věřím, že jakmile začneme opět chodit do haly, florbal Báru chytí ještě víc," těší se její trenér Tadeáš Chroust. 

Co by dřív byla naprostá samozřejmost, to je teď pro Báru velké přání: "Chtěla bych si po covidu zahrát opravdový florbalový zápas." Jinak tráví volný čas pestře - ráda si hraje venku, jezdí na kole a pennyboardu. "A nedávno jsem dostala i longboard." Baví ji taky Minecraft. Ve škole má nejradši přestávky, těší se, až se výuka vrátí k normálu. 

Mladší žáci: Matěj Blohon

Matěj se dříve věnoval tenisu, s kamarády rád hraje fotbal. V našem klubu je třetí sezonu. "Doufám, že nám brzy začnou turnaje, moc se na ně těším. Už mi chybějí." Za svou silnou florbalovou stránku považuje držení míčku. "Zlepšit se chci ve střelbě."

Mrzí ho, že nemůže chodit na superligové zápasy. "Protože v normální době si nenechám ujít skoro žádný. Rád bych zase chodil fandit, protože v televizi to není ono. Ale i tak se těším na Superfinále. Pro mě je Bolka jasný favorit!"

Stejně tak fandí hokejové Bolce. "S rodiči fandíme a sledovali jsme zápasy." A co škola? Matěje zajímá nejvíc fyzika a přírodopis. 

Trenér mladších žáků Jakub Gruber je rád, že každý měsíc může vybírat z několika adeptů na ocenění. "Chválím Matese za přístup v této době a věřím, že ocenění ho bude motivovat k další společné práci. V této době je nejdůležitější komunikace s hráči, která je pak provázaná i s individuálními tréninky." 

Starší žáci: Tomáš Volovik

Na svém instagramovém profilu se hrdě hlásí ke dvěma klubům - fotbalovému Arsenalu fandí, za florbalovou Bolku hraje. 

"Když jsem byl malý, viděl jsem zápas Arsenalu - a od té doby mu fandím," popisuje Tomáš. Sympatie přetrvávají, i když Gunners teď v Premier League trochu vyklidili pozice. 

No a jak je to s florbalem? Tomáš začal v sedmi letech. "Myslím, že jsem kreativní obránce, který si ve hře věří," říká. "Nebojím se udělat riskantní kličku." Baví ho parta starších žáků, i když doba společným zážitkům nepřeje. "I tak se snažím neustále se zlepšovat a dělám věci navíc."

"Tomáš je hráč s velkým potenciálem a především chutí na sobě pracovat," doplňuje jeho trenér Jakub Bína. 

Dorostenci: Aleš Kopal

Od lednového začátku vyhlašování nejlepších hráčů je Aleš prvním oceněným gólmanem, pro které je současná doba obzvlášť specifická. 

Trenér Jiří Stožický mluví o Alešovi jako o talentovaném brankáři, který se paradoxně v nynějších časech posunul v plnění úkolů. "Jeho přístup a komunikace se značně zlepšila. Alešovo ocenění hráče měsíce beru především jako signál pro něj i pro ostatní, že nikdy není pozdě se nad svým tréninkovým nasazením a celkovým přístupem zamyslet a změnit ho."

Junioři: Jakub Seibert

Kuba pochází z Frýdku-Místku, do Bolky přestoupil v roce 2019 z Vítkovic a dálkově studuje střední školu v Ostravě zaměřenou na gastronomii. 

"Ocenění hráče měsíce mu náleží za plnění individuálních plánů, ale přál bych si, aby sloužilo také jako motivace v této době, pro práci nad rámec našich tréninků a také k důslednějšímu plnění školních povinností," říká jeho trenér Martin Šácha. 

Mezi Kubovy silné stránky patří hra v situacích 1 na 1. Když jsou teď florbalové možnosti omezené, pomohl třeba s nedávným klubovým natáčením videa o veverce Štěpánce. "Ocenění si vážím a jsem rád, že i ostatní kluci tréninky plní. Rád bych jim vzkázal, ať vydrží makat a snad zase budeme hrát co nejdříve."

V budoucnu by si chtěl zahrát nejvyšší soutěž dospělých. "A třeba si zkusit i zahraniční angažmá, kdybych měl možnost," dodává. 

HRÁČI MĚSÍCE LEDNA: Přehled oceněných

HRÁČI MĚSÍCE ÚNORA: Přehled oceněných