Obranu posílí reprezentant Jiří Besta
4. května 2023

Obranu posílí reprezentant Jiří Besta

Reprezentační obránce Jiří Besta je druhou hráčskou posilou Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav pro sezonu 2023/2024. Do nového klubu přestupuje po vypršení smlouvy ve Vítkovicích. S Bolkou uzavřel kontrakt do konce sezony 2025/2026.

První květnový týden je plný změn. V úterý Bolka představila nového trenéra Joonase Naavu, ve středu oznámila angažování reprezentačního útočníka Adama Delonga z Vítkovic a ze stejného klubu přichází také čerstvě čtyřiadvacetiletý obránce Jiří Besta. V nejvyšší soutěži nastupuje od sezony 2016/2017, v reprezentaci dospělých dosud odehrál 41 zápasů s bilancí 16+3 a je účastníkem dvou světových šampionátů (2021 - 3. místo, 2022 - 2. místo).

„Museli jsme se nachystat na to, že v nadcházející sezoně budeme potřebovat nahradit špičkového obránce a Jirka byl tou nejlepší možnou variantou. Přivádíme jej po vypršení smlouvy ve Vítkovicích, kterým stejně jako v případě Adama Delonga děkujeme za korektní a rychlou dohodu,“ řekl generální manažer mladoboleslavského klubu Tomáš Pacák. „Jirka je věkem stále mladý, ale zároveň velmi zkušený hráč s vynikajícími fyzickými parametry a kvalitní střelbou. Též charakterově se k nám hodí, s některými našimi hráči jej pojí výjimečná přátelství, takže i toto do sebe výborně zapadá. Jirka nyní dokončuje vysokoškolské studium v oblasti IT a jsme domluveni, že během angažmá u nás bude zároveň na částečný úvazek pracovat.“

„Hodně se těším. Čeká mě nové prostředí, noví spoluhráči a mám velká očekávání,“ řekl Jiří Besta a zmiňuje také dva hlavní důvody, proč se rozhodl přestoupit: „Chtěl jsem herní i životní změnu - zkusit si po škole něco nového a někde jinde.“ Těší se také na kouče Joonase Naavu: „Je to trenér, kterého máme v reprezentaci, takže vím, co od něho čekat. On zároveň bude vědět, co čekat ode mě. Věřím, že naše spolupráce bude úspěšná a zase se naučím něco nového.“ Celý rozhovor si můžete přečíst TADY.