Liberec - Boleslav 2:15, spousta šancí, spousta gólů
7. června 2023

Liberec - Boleslav 2:15, spousta šancí, spousta gólů

Na nedělní premiéru v přípravě proti FbŠ Bohemians (5:2) navázal tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav středeční cestou do Liberce. Nad místním FBC zvítězilo mužstvo hlavního kouče Joonase Naavy 15:1. Utkání se hrálo na 4x15 minut čistého času.

FBC Liberec - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 2:15 (0:5, 0:5, 1:2, 1:3)

Branky a nahrávky: 39. Korych, 60. Wiener (Korych) - 2. Gašparík (Bína), 3. Besta (Suchánek), 13. Natov (Besta), 15. Beneš (Besta), 15. Bína (Sládek), 16. Beneš (Besta), 19. Sládek (Gruber), 23. Punčochář (Suchánek), 25. Besta, 30. Natov (Besta), 34. Bína (Besta), 38. Gruber (Bína), 46. Natov (Punčochář), 53. Šourek (Punčochář), 56. Šourek (Beneš). Rozhodčí: Sidenberg, Reczai. Bez vyloučení. Hráno na 4x15 minut čistého času. 

Boleslavský tým především v prvních dvou čtvrtinách na libereckém hřišti ukázal solidní efektivitu, v obou patnáctiminutovkách nastřílel po pěti gólech. Obzvlášť produktivní byl nováček v kádru Besta. 

Celé utkání odchytal brankář Hanuš, prostor na hřišti mimo jiné dostali také talentovaní junioři Feigl, Hendrych a Šourek, který se dvakrát střelecky prosadil v závěrečné části. 

Bolku čeká v červnu ještě jeden přípravný zápas: v sobotu 17. června od 15.00 hodin nastoupí v Nové městské sportovní hale v Mladé Boleslavi proti Spartě.

Ohlasy po utkání

Hlavní trenér Joonas Naava: „Jsem opravdu spokojený. Předvedli jsme hodně věcí, které jsme chtěli. Chtěli jsme být efektivní a dát hodně gólů, což se nám podařilo, v polovině zápasu bylo skóre 10:0. Pak jsme nasadili některé čerstvé hráče, kteří se museli srovnat s vysokým tempem zápasu, ale přidali jsme i další góly. Takže spokojenost.“

Junior Jakub Šourek: „Jsem rád, že jsem si mohl zahrát za superligový tým. Své dva góly beru jako plus a jako výsledek práce, kterou se snažím dělat. Jsem za ně rád. Zápas byl rychlejší než juniorský, ale jedině tak se zlepším, takže jsem za to rád.“