Boleslav zářila v anketě Sportovec Středočeského kraje 2018
5. dubna 2019

Boleslav zářila v anketě Sportovec Středočeského kraje 2018

Nejlepším sportovním kolektivem Středočeského kraje pro rok 2018 je Technology Florbal Mladá Boleslav. Klub úřadujících českých mistrů si vysloužil toto a další ocenění při čtvrtečním slavnostním vyhlášení v Benešově.

Mladoboleslavský florbalový klub prožil sportovně mimořádný rok 2018, což potvrdil slavnostní večer v Benešově. Superligový tým ovládl kategorii kolektivů, což je v konkurenci mnoha středočeských úspěšných sportovních klubů skvělá vizitka a ocenění za loňský premiérový titul v nejvyšší soutěži.

První místo patřilo také Janu Pazderovi v kategorii trenérů.

Stříbrný v kategorii kolektiv mládeže skončil dorostenecký tým Technology Florbal Mladá Boleslav, který v sezoně 2017/2018 obsadil třetí místo v 1. dorostenecké lize.

Mezi oceněnými byl také Jiří Curney na pátém místě mezi jednotlivci. Boleslavský tahoun neustále posouvá historické bodové milníky v Tipsport Superlize a v roce 2018 reprezentoval na mistrovství světa.

Boleslav tak volně navázala na ocenění za rok 2018, která v březnu získala ve svém městě.  V anketě Mladoboleslavský sportovec roku superligový tým také vládl, Jiří Curney skončil druhý mezi jednotlivci a trenér Jan Pazdera třetí mezi trenéry.

Ocenění v Benešově převzali úspěšní dorostenci a trenér juniorského týmu Martin Šácha, kteří zastoupili superligový tým připravující se v té době na obhajobu titulu v Superfinále 2019. 

“Slavnostní večer jsme si moc užili. Byla to pro nás příjemná změna vyrazit s týmem na společenskou akci a reprezentovat mladoboleslavský florbal i jinak než na hřišti,” řekl junior Sebastián Šlechta.

Anketu Sportovec Středočeského kraje vyhlašuje Středočeský kraj ve spolupráci se Středočeskou krajskou organizací České unie sportu.