ZPÁTKY DO MINULOSTI: od první registračky až po titul
25. dubna 2019

ZPÁTKY DO MINULOSTI: od první registračky až po titul

Začalo to prvním registračním průkazem. Datum: 15. července 1999. Oddíl: Fbk Mladá Boleslav. Petr Novotný nikdy nehrál za jiný klub. Teď o téměř dvacet let později jeho kariéra končí. Byla bohatá a pestrá. Tady je ohlédnutí.

Červenec 1999: první registrační průkaz

Poznáváte ho? Teenager Petr Novotný na úplném začátku. "Florbal mi totálně změnil život a jsem rád, že jsem mohl stát na začátku něčeho tak výjimečného, čím jistě boleslavský florbal je," říká teď. 

Listopad 2004: objev nejvyšší soutěže

Co se to děje? Petr Novotný vtrhl s Mladou Boleslaví do první ligy bez zbytečně přehnaného respektu a Deník Sport psal: "Nováček soutěže je plný překvapení a a na úvod zaskočil několik protivníků."

Únor 2007: postrach ligy

Neuhlídatelný. Závěr základní části 2006/2007 se blížil a Petr Novotný mířil ke svému třetímu prvenství v bodování základní části v řadě.

Únor 2007: rekordman

"Já rekordy nikdy nesledoval. Co z toho." 19 zápasů, 57 bodů a tehdy nové maximum základní části nejvyšší soutěže. Takhle vypadal článek v MF DNES.

Říjen 2007: vykloubené rameno

Absence. Když chyběla hlavní hvězda, řešilo se leccos. Na pohár do Staré Boleslavi jely talenty, tehdejší trenér Jaromír Blažek nebyl spokojený s domácími termíny v hale a mluvil o tom v MF DNES.

Prosinec 2008: domácí mistrovství světa

Boleslavská střídačka. Zleva Petr Novotný, Ondřej Fojta a Štěpán Slaný při světovém šampionátu, který se konal v Ostravě a v Praze.

Srpen 2010: za Dolní Bousov

Fotbalista. Odložil hůl, nazul kopačky a nastoupil v 1.B třídě, což neuniklo ani tisku. "Fotbalistů s takovou rychlostí a technickou zdatností moc není," chválil trenér Dolního Bousova.

Srpen 2011: před Pohárem mistrů

Tvář turnaje. Před mezinárodním turnajem v Mladé Boleslavi, kam se v říjnu 2011 sjely nejlepší kluby světa, vznikly i tyto snímky.

Leden 2014: první klubová trofej

Pohár České pojišťovny. Ústí nad Labem se stalo místem, kde Petr Novotný zvedl nad hlavu první mladoboleslavský pohár - za triumf v pohárové soutěži. Boleslav ve finále sťala Otrokovice 10:3.

Březen 2014: Sportovec Boleslavska

První místo. Boleslavský kapitán ovládl kategorii jednotlivců za kalendářní rok 2013. Momentka ze slavnostního vyhlášení. 

Září 2014: touha po titulu

Jasný výrok. Postupem let Boleslav nejvyšší ambice neskrývala, což potvrzuje i tento rozhovor s Petrem Novotným z úvodu sezony 2014/2015.

Duben 2015: nejhorší prohra v kariéře

Zklamání. Historicky první boleslavský zápas o titul v O2 areně. Boleslav ho ztratila v sedmé sérii nájezdů. Petr Novotný neproměnil a byl konec.

Únor 2017: Moje Bolka

Naše město. Očima Petra Novotného

Duben 2018: mistrovský titul

První moment. S pohárem nad hlavou.

Duben 2019: konec kariéry

Těsně po posledním zápase. V šatně v Ostravar Aréně, dějišti Superfinále - tam Petr Novotný oznámil spoluhráčům, že jeho kariéra právě skončila.

Foto: archiv Technology Florbal Mladá Boleslav, Český florbal, Deník Sport, Boleslavský deník a MAFRA