Boleslav končí v sezoně 2018/2019 stříbrná
14. dubna 2019

Boleslav končí v sezoně 2018/2019 stříbrná

Technology Florbal Mladá Boleslav rozšiřuje svou sbírku medailí z nejvyšší florbalové soutěže o devátý cenný kov, který je za sezonu 2018/2019 ze stříbra. Boleslavští obhájci titulu v Superfinále 2019 v Ostravě podlehli Vítkovicím 3:4

Technology Florbal Mladá Boleslav - 1.SC TEMPISH Vítkovice 3:4 (0:1, 0:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 45. Natov (Curney), 56. Natov (Curney), 60. Tokoš (Curbey) - 15. Bräuer (Hájek), 43. Besta (Jastřembský), 48. Hájek (Rýpar), 60. Bräuer (Besta). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 8 546.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Zakonov, Novák, Höffer, Řehoř - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Tad. Chroust - Tom. Chroust, Pluhař, Gruber - Novotný.

Vítkovice: Souček - Herblich, Firda, Oborák, Sladký, Gattnar, Šebesta, Řezanina, Nehera, Černý, Rýpar, Hájek, Bräuer, Hubálek, Jastřembský, Delong, Malina, Besta.

Mladoboleslavská výprava dorazila do dějiště Superfinále s jednodenním předstihem, v Ostravě si v sobotu krátce zatrénovala.

Trenér Pazdera poslal do posledního zápasu sezony o titul ustálenou sestavu z posledních zápasů play-off, kromě tří útoků a pěti obránců měl k dispozici i kapitána Novotného připraveného do hry na střídačce, který ve třetí třetině zasáhl do průběhu.

Stejně jako před rokem měla Mladá Boleslav na tribuně podporu stovek svých fanoušků cestujících přes celou republiku a ti sledovali obrovský boj hraný od počátku ve vysokém tempu.

Pro skóre zápasu byla na dlouhou dobu určující patnáctá minuta, ve které Bräuer dorážel do Bauerovy branky poté, co boleslavský gólman předvedl fantastický přesun a zákrok.

Brankáři pak vládli na obou stranách, Boleslav se tlačila do zakončení, měla ve druhé třetině několik dobrých střeleckých pozic, jenže stále zaostávala 0:1.

V úvodu třetí třetiny Besta snadno skóroval na 2:0 a Boleslavi pomohl k prvnímu gólu Souček, který si srazil do brány nahrávku Natova zpoza.

Vítkovice si vzaly zpět dvoubrankové vedení (3:1) po boleslavské chybě v rozehrávce, kterou na konci potrestal Hájek.

Byl to Natov, kdo v 56. minutě krásně trefil prostor u vzdálenější tyče a navnadil Boleslav do závěrečných minut. Ta hrála v závěru bez brankáře v šesti, ale odkrytou síť trefil zpoza poloviny v čase 59:41 Bräuer a zpečetil vítkovickou výhru, kterou zmírnil už jen osm vteřin před koncem Tokoš.

4:3 pro Vítkovice, kterým patří titul za sezonu 2018/2019.