Superfinálový vrchol sezony: Boleslav hraje o druhý titul
12. dubna 2019

Superfinálový vrchol sezony: Boleslav hraje o druhý titul

Technology Florbal Mladá Boleslav útočí na druhý superligový titul ve své historii. Bojovat o něj bude v neděli 14. dubna od 16.30 hodin v Superfinále 2019 v Ostravar Aréně proti 1. SC TEMPISH Vítkovice.

Mladá Boleslav, nebo Vítkovice?

Před rokem mělo Superfinále ve stejném složení strhující závěr, když mladoboleslavští florbalisté v závěru základní hrací doby ztratili dvoubrankový náskok, ale svůj historicky první titul si vybojovali v prodloužení a Milan Tomašík v čase 68:46 trefil zlatou radost.

Úřadující mistr i vicemstr prošli do superfinálového boje i v této sezoně. Mladá Boleslav vyhrála základní část a následně čtvrtfinále 4:0 nad Otrokovicemi a semifinále 4:0 nad pražským Chodovem.

Vítkovice uzavřely základní část na čtvrtém místě, ve čtvrtfinále si poradily s Tatranem Střešovice 4:1 na zápasy a v semifinále odklidily z cesty Spartu 4:0.

Už jen další střet mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi je obrovským tahákem sám o sobě. K tomu zápas nabízí spoustu dalších mikropříběhů. Jedním z nejzajímavějších bude návrat Martina Tokoše, který v loňském Superfinále nastřílel za Vítkovice hattrick a letos bude stát na boleslavské straně.

Utkají se reprezentační brankáři z prosincového světového šampionátu Lukáš Bauer a Lukáš Souček.

Nejproduktivnějšími hráči play-off jsou Jiří Curney (13+9) a Adam Delong (11+8).

“Po nejrychlejším možném postupu přes Chodov jsme měli dvoutýdenní prostor na přípravu stejně jako Vítkovice. Hráči dostali dva volné dny, pak jsme postupně přípravu gradovali, kromě jiného jsme se samozřejmě chystali konkrétně na Vítkovice, probírali jsme jejich přednosti a slabší stránky,” říká o boleslavském předsuperfinálovém režimu trenér Jan Pazdera. Součástí superfinálového týdne byla i středeční autogramiáda v Bondy centru společně s týmem FK Mladá Boleslav.

Mladoboleslavský florbalový klub vypravuje do Ostravy autobusový zájezd a v Ostravar Aréně bude mít svůj kotel fanoušků.

Superfinále florbalu 2019

Technology Florbal Mladá Boleslav - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Superfinále florbalu 2019 se hraje v neděli 14. dubna od 16.30 hodin v Ostravar Aréně v Ostravě

Televizní přenos ČT sport

Videopřenos na internetu: CTsport.cz

Textový on-line přenos: ceskyflorbal.cz

Rozhodčí: Petr Černý, Jiří Janoušek