Floorball Prague Games: hodnocení trenérů
15. července 2019

Floorball Prague Games: hodnocení trenérů

Čtyři družstva Technology Florbal Mladá Boleslav startovala na Floorball Prague Games 2019. Do sobotního finálového programu postoupil tým mladších žáků B12, který získal stříbro v play-off B. Přečtěte si hodnocení trenérů jednotlivých kategorií.

Martin Šácha, trenér juniorů Technology Florbal Mladá Boleslav (kategorie B18): 

Vzhledem k rozlosování turnaje nás již v základní skupině čekala tři těžká utkání. I přes to, že náš výkon v prvních dvou zápasech byl dobrý, získali jsme v prvním hracím dnu pouze jeden bod. V druhém dni se nám podařilo na výkon navázat, navíc jsme zlepšili hru v útočném pásmu a to nám přineslo důležitou výhru nad týmem Maskantje Juniors a postup ze třetího místa. Ve večerním šestnáctifinále jsme odehráli, co se týče nasazení a obětavosti, nejlepší utkání na turnaji a proti vyspělému soupeři jsme vybojovali výhru 3:2 po nájezdech. V pátečním osmifinále jsme si koncentrovaným výkonem došli bez větších problémů k výhře 5:0. Ve čtvrtfinále jsme na vysokou kvalitu finského celku SC URBANS nestačili.

Před turnajem jsme si vytyčili dva hlavní aspekty, které jsme chtěli, aby se v naší hře objevovaly. Z tohoto pohledu jsem s výkony jednotlivých hráčů spokojen. Zejména v šestnáctifinále se většina hráčů přiblížila svému maximálnímu výkonu. Turnaj nám ukázal naše slabiny, ale také silné stránky, přes které by mohla vést naše cesta k úspěchu. 

Jakub Gruber, trenér dorostenců Technology Florbal Mladá Boleslav (kategorie B16): 

V základní skupině jsme se utkali s třemi týmy ze zahraničí, z čehož mám radost. Vždycky jsem rád za jakoukoli konfrontaci se zahraničními týmy. Hned v prvním zápase nás čekal těžký soupeř ze Slovenska, který výborně bránil a my jsme se dlouho nemohli gólově prosadit. Jsem rád, že jsme se drželi herního plánu, který v závěru utkání přinesl góly a zlomili jsme zápas na svou stranu. Druhý zápas proti švédské Storvrete „B“ jsme odehráli zkušeně na balonku, soupeře jsme k ničemu nepustili a přehrávali ho celý zápas. 

Poslední utkání ve skupině jsme hráli proti papírově nejsilnějšímu týmu ze skupiny, a to se vzápětí potvrdilo. Můžu řící, že jsem zatím neviděl hezčí zápas v této kategorii, a to nemyslím jen na turnaji. Kluci makali od začátku a náš herní projev byl skvělý. Byli jsme sebevědomí na míčku, hráli jsme kombinačně a soupeře jsme dostávali po tlak, v obranném pásmu jsme hned přistupovali k hráčům a za tento zápas si kluci zaslouží velkou pochvalu. Výhra 4:0 nám zařídila 1. místo ve skupině a postup rovnou do šestnáctifinále. Doufám, že takové výkony budeme předvádět i proti českým soupeřům v lize. 

Aby si někdo nemyslel, že přeceňují náš výkon, tak soupeř, kterého jsme porazili 4:0, se dostal až do finále, takže je patrné, že občas tyto turnaje jsou také o štěstí, kam jste nalosováni do pavouka. 

První zápas play-off jsme bohužel nepředvedli ani zdaleka podobný výkon jako ráno, ale soupeř neměl takové kvality na to, aby nás ohrozil a hladce jsme vyhráli. V osmifinále jsme narazili na soupeře ze Švýcarska. Už pověstná švýcarská nátura, kdy hráči nevypustí ani vteřinu na hřišti a nedarují vám ani metr, byla nad naše sily. Bohužel jsme nepředvedli výkon hodný osmifinále play-off. Srazily nás zase zbytečné chyby, které by se neměly opakovat. Počínání naších nejlepších hráčů také nebylo ideální - chtít mermomocí rozhodnout, protože víte, že na vás tým spoléhá, není úplně správná cesta. Pak se stávalo, že jsme chodili do dvou tří hráčů, ztráceli jsme balonky a soupeř chodil do brejků.

Závěrem bych chtěl hráče pochválit - i když to často nedělám - za odehraný turnaj. Zahráli jsme hodně kvalitních utkání s dobrou obranou. Odehrát tento turnaj s celkovým skóre 15:4, přičemž tři góly jsme dostali až v posledním utkaní, vypovídá o naší dobré hře do obrany, na čemž lze stavět do nadcházející sezony, navíc to bylo podpořené výborným výkonem našeho brankaře po celý turnaj.

Jakub Bína, trenér starších žáků Technology Florbal Mladá Boleslav (kategorie B14): 

Turnaj hodnotím velmi pozitivně. Naším hlavním cílem bylo zlepšení individuálních nedostatků hráčů. Jsem spokojený s tím, že kluci oproti prvnímu dni na turnaji dokázali v ten druhý hrát daleko sebevědoměji a na hřišti to bylo vidět. Výsledkově jsem také spokojen, jelikož jsme vypadli s budoucím vítězem a dokázali jsme ho potrápit. Škoda jen, že jsme nedokázali udržet vedení ještě 5 minut před koncem. Teď nás čeká hodně práce, ale všichni se na to těšíme. Děkujeme rodičům za podporu během celého turnaje.

Václav Mlsna, trenér mladších žáků Technology Florbal Mladá Boleslav (kategorie B12): 

Turnaj hodnotím velmi pozitivně. Na začátku jsme ladili nějaké "mouchy", ale to je pochopitelné, jelikož se jednalo o první společný turnaj ročníků 2007 a 2008. Jak jsme postupovali turnajem, bylo vidět, že se kluci sehrávají a začínají si na hřišti rozumět. Sehráli jsme několik mezinárodních utkání, což jsou pro kluky cenné zkušenosti. Nakonec jsme to dotáhli až do "B" finále, ve kterém jsme nakonec těsně podlehli Tatranu, ale určitě se nemáme za co stydět. Všechny kluky musím pochválit za skvělou reprezentaci klubu a za předvedené výkony. Věřím, že kluci na sobě budou dále pracovat a zlepšovat se. Také děkuji rodičům za podporu a za pomoc při přesunech.