Výsledky mládežnických týmů o víkendu 15.2.-16.2.
20. února 2020

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 15.2.-16.2.

Dorostenci, starší žáci a elévové Technology Florbal Mladá Boleslav pokračovali ve svých dlouhodobých soutěžích Českého florbalu o víkendu 15. a 16. února. Podívejte se v článku na výsledky jednotlivých družstev společně s komentáři trenérů.

1. liga dorostenců – skupina B

Black Angels - Technology Florbal MB Black 8:4
Technology Florbal MB Black - Bučis Team 6:7

Kometář trenéra Jakuba Grubera: "Pokud hráči budou přistupovat k florbalu tímto způsobem, nemůžeme porážet nikoho. Hráči dostali zpětnou vazbu."

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 2. koš

Technology Florbal MB Black - T.B.C. Lucern Králův Dvůr 4:1
Floorball Club FALCON Black - Technology Florbal MB Black 5:11
Technology Florbal MB Black - ACEMA Sparta Praha Red 6:2

Komentář trenéra Jakuba Bíny: "Podruhé v sezoně jsme si zahráli ve druhém koši. Turnaj hodnotím velmi pozitivně. Ve hře byl vidět posun k lepšímu ve všech herních činnostech, na které se zaměřujeme. Odměnou klukům bylo hodně nastřílených branek a tři vítězství. Těším se na příští turnaj v prvním koši. Doufám že se nám to podaří přenést i do těžších zápasů."

Liga starších žáků - skupina 3 – A – 6. koš

Technology Florbal MB White - FBC Žraloci Příbram 9:2
Kanonýři Kladno bílí - Technology Florbal MB White 8:2
Orka Čelákovice - Technology Florbal MB White 3:2 po nájezdech

Komentář trenéra Jana Staňka: "Všechny zápasy jsme odehráli velmi dobře jak v útočné, tak obranné fázi. První dvě utkání jsme si navíc s chutí zastříleli a hlavně oproti předchozím zápasům jsme své šance také hodně proměňovali. Škoda finálového utkání, které rozhodly až nájezdy a ty jsou vždy trošku loterií. Přesto si myslím, že si naši borci všechna utkání hodně užili, tak jako rodiče, kteří nás celý den podporovali. Děkuji našim hráčům, též jejich rodičům nejen za podporu při utkáních, ale také za pomoc při pořádání."

Přebor starších žáků - skupina 3 – A – 2. koš

FBK Davle - Technology Florbal MB Blue 2:4
Technology Florbal MB White - FAT PIPE Florbal Chodov White 1 8:2
ACEMA Sparta Praha Barrandov - Technology Florbal MB White 6:2

Komentář trenéra Tomáše Feigla: "Šťastně jsme se dostali do druhého koše přeboru starších žáků. S tímto vědomím jsme byli odhodláni statečně bojovat o udržení. Do utkání s Davlí jsme vstoupili dobrým pohybem a brzy se dostali do vedení. Celé utkání jsme slušně bránili a bezpečně udržovali výsledek v náš prospěch. Konečné skóre pokazila jen řada jasných šancí, které jsme neproměnili. I druhé utkání s Chodovem jsme rozehráli ve stejném duchu a proti soupeři, který díky prázdninám přijel v hodně okleštěné sestavě jsme nakonec nemuseli předvést 100% výkon a zejména zakončení měli řešit lépe. Do finále jsme vstupovali s vědomím, že Sparta ve skupině předváděla rychlý kombinační florbal, na který budou naše schopnosti stačit jen při zodpovědném, nadstandardním výkonu a příslušné dávce štěstí. V první půli jsme kvalitním bráněním a včasným přistupováním k hráčům soupeře dlouho drželi bezbrankový stav a měli i několik příležitostí ke skórování. Ty jsme bohužel nevyužili, soupeři se jedna střela ujala a tak jsme první půli prohráli 0:1. Sportovně musíme uznat, že Sparta byla kvalitnější při hře s míčkem a to se začalo brzy projevovat i ve skóre. Tři minuty před koncem jsme ještě drželi stav 2:3, ale při honbě za vyrovnáním jsme otevírali obranu a soupeř nás trestal. I tak jsme předvedli kvalitní výkon plný pohybu, dobré fyzické hry s plným nasazením. Na technických nedostatcích budeme dále pracovat, protože jsme si dokázali, že jsme schopni se stále zlepšovat. Vždyť jsme se v letošní sezoně propracovali z 5. koše do 2., kde jsme bojovali o postup, a to není špatné."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

Technology Florbal MB Green - Floorball Club FALCON Black 10:5
Wizards DDM Praha 10 Gold - Technology Florbal MB Green 4:10
Technology Florbal MB Green - Florbalová akademie MB A 6:3

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "Na domácí turnaj v naší boleslavské hale jsme se všichni těšili. První zápas s FC Falcon Black jsme zvládli velmi dobře. Soupeř vůbec nebyl neškodný! Naopak! Nasázel nám pět gólů. My jsme však skórovali desetkrát, takže vítězství bylo naše. Úplně jiným příběhem byl zápas s týmem Wizards DDM Praha – dá se říct s naším již tradičním soupeřem. I tentokráte jsme do zápasu dali naprosto všechno, ale Wizardi jsou letos zkrátka a dobře nad naše síly. Porazili nás 10:4, což pro nás ve finále nebyl zas až tak „ostudný výsledek“, protože soupeř byl opravdu skvělý. Na závěr turnaje jsme se střetli s boleslavskou Florbalovou akademií, se kterou dlouhodobě máme výrazně horší bilanci. Tentokráte se nám ale zápas vydařil a my mohli po delší době slavit „slavné“ vítězství. Vyhráli jsme 6:3 a získali tak turnajový bronz. Odjížděli jsme tak s pocitem vítězství, což jsme v předchozích turnajích mockrát nezažili – většinou jsme poslední zápas turnaje prohráli. Poděkování patří všem klukům, všem rodičům a samozřejmě i všem organizátorům, kteří pro nás turnaj připravili a poté uskutečnili. Děkujeme."

FBC Pitbulls Kolín-Pitbulláčkové - Technology Florbal MB Black 8:7
Technology Florbal MB Black - Florbalová akademie MB A 4:2
Wizards DDM Praha 10 Gold - Technology Florbal MB Black 17:3

Komentář trenéra Tadeáše Chrousta: "Do domácího turnaje jsme vstupovali s velkým očekáváním. První zápas se nám nepodařilo vyhrát, ač jsme měli dobrý začátek. Ve druhem zápase, které bylo derby proti Florbalové akademii, jsme odehráli nejlepší zápas na turnaji. Hráli jsme zodpovědně a zároveň sebevědomě. Díky lepšímu skóre jsme hráli o první místo. V tom nám ale soupeř dal slušnou lekci, možná až moc krutou. Nedokázali jsme se popasovat s aktivitou protihráčů a jejich individuální vyspělostí. Pokud to bude zkušenost, kterou později využijeme, tak ji beru všema deseti. Děkuji rodičům za pomoc při pořádání."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 2. koš

ACEMA Sparta Praha White - Technology Florbal MB Blue 16:0
Technology Florbal MB Blue - FBC Kutná Hora-Orlové 8:9
FBC Draci Říčany modří - Technology Florbal MB Blue 3:20

Komentář trenéra Radka Štěpánka: "Chtěl bych pochválit tým Blue, který na domací půdě předvedl, že umí bojovat a předvést hru, která odpovídá kvalitě hračů. První zápasem jsme vůbec nepůsobili dojmem, že bychom chtěli ovlivnit turnaj. Vysoká prohra nám ukázala, že se něco musí změnit. Druhý zápas nás už posunul natolik, že nám vítězství uteklo o jeden gól. A poslední zápas jsme suverénně převálcovali soupeře vysokým skóre. Škoda, že to týmu Blue nešlo od začátku, ale je to hra a pro některé hráče, kteří nás doplnili z přípravky,  to byla nová výzva, která jim ukázala cestu. Ještě rád poděkuji rodičum, kteři pomáhali tento turnaj pořádat. Děkuji."

Liga elévů 3+1 - skupina 3 – B – 3. koš

Technology Florbal MB Orange - FC Bučis Team Black 4:9
TJ Sokol Královské Vinohrady - Technology Florbal MB Orange 18:4
Technology Florbal MB Orange - OLYMP Florbal Perseus 7:12

Komentář trenéra Adama Hájka: "Na nedělním turnaji jsme hráli už první ranní zápas, což se asi projevilo na našem výkonu a zdálo se mi, že kluci byli v prvním zápase možná ještě v posteli než na hřišti. Síly byly vyrovnané, ale soupeř nám udělil lekci z produktivity. Druhý zápas byl velice podobný tomu prvnímu a myslím si že výsledné skoro neodpovídá obrazu hry. Ve 3. zápase náš výkon byl asi nejlepší, ale i tak to bohužel nestačilo a to znamená sestup do nižšího koše. Za turnaj musím pochválit hlavně naše hráče z přípravky, kteří si dovolím tvrdit byli našimi tahouny družstva po celý turnaj. Mají ode mě velký obdiv a jen tak dál kluci."

Technology Florbal MB White - OLYMP Florbal Perseus 6:2
Prague Tigers Orange - Technology Florbal MB White 6:10
TJ Sokol Královské Vinohrady - Technology Florbal MB White 5:11

Komentář trenéra Robera Šmola: Bude doplněn.