Aktuální zpráva ke karanténě části hráčů 
23. července 2020

Aktuální zpráva ke karanténě části hráčů 

Česká republika v posledních dnech opět čelí rostoucímu výskytu nemoci covid-19, která zasáhla také sportovní prostředí.

V neděli 19. července mladoboleslavský tým odehrál tréninkové utkání proti Panthers Praha. Zástupci pražského klubu (a posléze i zástupci Českého florbalu) ve středu 22. července večer informovali vedení mladoboleslavského klubu o tom, že jeden z hráčů Panthers Praha, který do zmíněného zápasu nastoupil, byl pozitivně testován na nemoc covid-19. 

Mladoboleslavský klub bezodkladně kontaktoval Krajskou hygienickou stanici Středočeského kraje. Ta ve čtvrtek 23. července v poledne sdělila, že všichni mladoboleslavští hráči, kteří přišli do kontaktu s hráči Panthers Praha, mají dodržovat 14denní karanténu od 19. července do 2. srpna. Dotyční mladoboleslavští hráči budou v nejbližší době testováni. Karanténa ani testování se nevztahuje na mladoboleslavské trenéry a pořadatele. V Nové městské sportovní hale, kde se zápas konal, byly vydezinfikovány prostory, v nichž se hráči vyskytovali. 

Ke čtvrtečním 16.00 nemá mladoboleslavský klub informace o žádném potvrzeném nakaženém z klubu. Současná opatření jsou nastavena s ohledem na kontakt s nakaženým hráčem soupeřova týmu. 

Další postup bude řešit mladoboleslavský klub s Krajskou hygienickou stanicí Středočeského kraje.

Tréninkový režim a případná další opatření klub komunikuje se svými členy prostřednictvím Členské sekce.