Mladé Boleslavi vypomůže Jan Daniš
10. prosince 2020

Mladé Boleslavi vypomůže Jan Daniš

V závěru roku 2020 a v úvodu toho příštího vypomůže týmu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Jan Daniš. Brzy dvaatřicetiletý univerzál, který může nastupovat v obraně i v útoku, přichází krátkodobě ze švýcarského klubu Ad Astra Sarnen. V barvách Mladé Boleslavi by měl odehrát nejméně pět utkání Livesport Superligy.

Mladoboleslavský klub tak reaguje na aktuální zdravotní problémy několika důležitých hráčů a zároveň využil toho, že ve Švýcarsku jsou florbalové soutěže od konce října přerušeny. “Primárně jsme nechtěli sahat ke krátkodobým angažmá, ale museli jsme řešit výjimečnou situaci, protože program přináší hodně zápasů v rychlém sledu. Ve spolupráci s Michalem Rybkou, hlavním trenérem Ad Astra Sarnen, se naskytla možnost angažovat Jana Daniše a rádi jsme se domluvili. Honza zná českou ligu, dlouho proti nám nastupoval a pojí ho přátelské vazby s mnoha našimi hráči. Věříme, že jeho angažmá bude oboustranně prospěšné," říká generální manažer Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Tomáš Pacák. 

Daniš se ve čtvrtek přesunul ze Švýcarska do Mladé Boleslavi, večer už absolvoval první trénink s novým týmem. “Jsem rád, že se po téměř dvou měsících budu moci vrátit do herního tempa. I když jsme měli možnost ve Švýcarsku trénovat, zápasům se nic nevyrovná. Těším se do klubu, jehož kredit neustále stoupá a věřím, že Bolce dokážu vypomoct,” vzkazuje Daniš. 

V Ad Astra Sarnen působí od této sezony. Předtím už ve Švýcarsku působil v Langenthalu (2013/2014 a 2015/2016) a Grünenmattu (2014/2015 a 2016/2017). V Česku krátce nastupoval za Future a především za Ostravu, jejímž byl v minulé sezoně kapitánem. 

“Myslím, že boleslavská kabina mi nebude cizí. S Karasem a Křižem jsme v minulosti zažili hezké chvíle v Ostravě, dobře znám i Vítkovičáky a kluky z Future a s Lukášem Bauerem a Danem Šebkem jsme hráli ve Švýcarsku,” těší se Daniš mezi známé tváře.