Další program Bolky: Brno doma, Chodov venku
20. ledna 2021

Další program Bolky: Brno doma, Chodov venku

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav je na vlně - výsledkové i herní. Po patnácté výhře v řadě si může myslet stále i na první místo v Livesport Superlize, povzbudivé jsou též poslední dva výkony proti Bohemians. V sobotu odehraje tým trenéra Petra Novotného už sedmý lednový zápas, doma bude soupeřem FBŠ Hummel Hattrick Brno. Na něj naváže úterní cesta na pražské Jižní Město k televizní dohrávce s FAT PIPE Florbal Chodov.

Mladoboleslavský kalendář se v posledních dnech zaplnil spoustou nových termínů. Pokud znovu nezasáhne covidová moc, tým se čtyřmi rybičkami na dresu už zná přesný plán, podle kterého dohraje zbývajících deset zápasů základní části Livesport Superligy. 

První úkol zní: Porazit Brno! Hattrick přijede do Městské sportovní haly v Mladé Boleslavi v sobotu, zápas 20. kola začíná v 17.00 hodin. "Oproti zápasům proti Bohemce nás čeká zase úplně jiné utkání, ve kterém budeme muset dobývat zataženou obranu," uvědomuje si trenér Petr Novotný. 

S Hattrickem, nováčkem minulé superligové sezony, se zatím Boleslav utkala třikrát. V předchozím ročníku vyhrála venku 4:2 a doma 10:1, v tom probíhajícím v závěru prosince uspěla v Brně 6:3.

To zápasy s Chodovem, úterním soupeřem, jsou pro Boleslav výsledkově podstatně komplikovanější. V minulé sezoně ztratila jediné čtyři body právě s týmem z Jižního Města, na podzim doma zvítězila 4:3 až po nájezdech.

Z původního nedělního termínu se zápas posunul do úterního televizního programu ČT sport, což kouč Novotný kvituje: "Bude se hrát na položeném povrchu, což hře prospěje. Uvědomujeme si, že Chodov je pro nás v poslední době výsledkově ten nejtěžší soupeř. Chceme ale vyhrát a připravit si dobrou pozici pro další venkovní zápas ve Vítkovicích."

V úterý budou na každé straně čtyři reprezentanti pozvaní na únorové soustředění národního týmu: chodovští Jiří Bauer, Daniel Maxa, Tomáš Sýkora a Tom Ondrušek plus boleslavští Lukáš Bauer, Jakub Gruber, Jan Řehoř a premiérově Jakub Bína. 

Boleslavský program

Sobota 23. ledna, 17.00, MSH Mladá Boleslav (20. kolo)
Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBŠ Hummel Hattrick Brno
Textový on-line přenos / Videopřenos TV Český florbal

Úterý 26. ledna, 20.15, SH Jižní Město (dohrávka 21. kola)
FAT PIPE Florbal Chodov - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Textový on-line přenos / iVysílání ČT sport

Soupisky týmů

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

FBŠ Hummel Hattrick Brno

FAT PIPE Florbal Chodov

Facebook Český florbal | Instagram Český florbal