Nedělní rozlučka se základní částí a výběr soupeře
5. března 2021

Nedělní rozlučka se základní částí a výběr soupeře

Za základní částí Livesport Superligy 2020/2021 zbývá udělat závěrečnou tečku. Už jistí vítězové Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav míří do Otrokovic a podle tabulky to bude souboj nejhoršího s nejlepším. Začíná se v neděli 7. března v 17.00 hodin.

To nejdůležitější v základní části už je z boleslavského pohledu rozřešené od uplynulého víkendu - tedy jistá první příčka. 

O co se tedy v Otrokovicích hraje? 

O dobrou náladu před play-off. Bolka v posledních třech zápasech zářila, svým soupeřům povolila vždy jen jeden vstřelený gól, výhry 9:1 a 6:1 nad Spartou i triumf 7:1 nad Tatranem se řadí mezi cenné výsledky. Tak proč si pokazit náladu v Otrokovicích, že? 

O natažení rekordu základní části. Na bodové maximum sice Boleslav nedosáhne. Loňských 74 bodů nelze překonat, může dosáhnout na číslo 73. Je tu však šňůra výher: už teď čítá 24 úspěšných zápasů v řadě a v Otrokovicích jde sérii završit pro tuto sezonu 25. výhrou v řadě. Nikomu jinému se nic podobného ještě nepovedlo. 

O nejlepšího střelce základní části. Týmový úspěch je vždy důležitější než ten individuální, ale teď udělejme malou výjimku. Jakub Bína už na dresu nosí boleslavskou korunku nějaký ten rok, leč teď by si mohl vystřílet i korunu pro nejlepšího kanonýra základní části. Před závěrečným kolem nasázel 36 gólů, čili o jeden méně než lídr pořadí střelců Adam Delong z Vítkovic. Ve hře jsou velmi teoreticky i Rostislav Gattnar z Vítkovic (34), Wojciech Malajka z Ostravy (33) a Radek Krajcigr z České Lípy (33). 

Mladoboleslavský trenér Petr Novotný před cestou do Otrokovic říká: “Situace před posledním kolem by mohla svádět k tomu, že nás v Otrokovicích čeká nějaký uvolněný zápas, ale i toto utkání chceme odehrát jako kterékoliv jiné, abychom si do play-off nesli dobrý pocit." 

Pokud se nedělní program odehraje bez koronavirových problémů, hned od 19.30 hodin bude následovat výběr soupeřů pro play-off. Bolka bude coby vítěz základní části volit svého čtvrtfinálového soka jako první. Na výběr bude mít z týmů umístěných na pátém až osmém místě. Sledujte naše sociální sítě a web. 

Boleslavský program

Neděle 7. března, 17.00, MH Otrokovice (26. kolo)
Hu-Fa Panthers Otrokovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
Textový on-line přenos / Videopřenos TV Český florbal

Soupisky týmů

Hu-Fa Panthers Otrokovice

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav

Facebook Český florbal | Instagram Český florbal