Bauer odpovídal fanouškům: Chceme zvednout pohár
8. června 2021

Bauer odpovídal fanouškům: Chceme zvednout pohár

Hostem pondělního livestreamu na Instagramu Českého florbalu byl brankář Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Lukáš Bauer. Během víc než půlhodinky mluvil o probíhající sezoně, blížícím se Superfinále a při dotazech fanoušků došla řeč třeba i na gólmanovu životosprávu.

Bolka neprohrála 33 zápasů v řadě, padla jen v prvním zápase sezony po covidovém návratu právě s Vítkovicemi, s nimiž sezonu uzavře. “Nebylo to jednoduché, ale najeli jsme na vítěznou vlnu, kterou držíme doteď. Tempo bylo rychlé, hráli jsme dva zápasy za víkend a to nám vyhovovalo,” ohlíží se Bauer.

Sezonu považuje za atypickou: “Od ukončení loňského čtvrtfinále jsme trénovali, takže jedeme patnáct měsíců v kuse. Takhle náročnou sezonu jsem nezažil, snad jen ročník s mistrovstvím světa v Praze se k tomu blížil,” míní. 

Teď může přijít odměna. Zlatá tečka. “Na tenhle moment čekáme dva roky. Máme dobře poskládaný tým, ale taky ho nemáme nejmladší. Nemůžeme si být jistí, kolik dalších šancí budeme mít. Chceme si dojít pro titul a zvednout to podruhé nad hlavu. Hodně se těšíme,” povídá Bauer a žene ho i vzpomínka na Superfinále 2018: “Ve florbale jsem asi nezažil lepší moment než titul ve Vítkovicích. Zápas měl v sobě všechno. A ta nezapomenutelná cesta domů!”

Sám je příznivcem fotbalové Slavie a Chelsea. Sešívaní brali český titul, Blues zase ovládli Ligu mistrů. “Ale ten nejdůležitější titul snad přijde v sobotu. Za něj bych všechno vyměnil!”

Fanoušci při livestreamu se jej ptali, jak dodržuje životosprávu. “Nejsem člověk, který by miloval knedlíky a omáčku, takže žádný problém.” A co party život? “Na akci se běžně dostanu tak dvakrát do roka, z toho jednou po Superfinále.” Tak snad bude v sobotu důvod to odšpuntovat.