Příprava mistrů běží. První prověrka s Libercem venku i doma
13. června 2022

Příprava mistrů běží. První prověrka s Libercem venku i doma

Úřadující šampioni Livesport Superligy jsou v šestém týdnu společné přípravy na sezonu 2022/2023. A poprvé se v něm dostanou do hry. Ve čtvrtek míří na první utkání do Liberce, na odvetu dojde v pondělí 20. června v Mladé Boleslavi. Jak vypadá nynější složení týmu a další novinky?

Mladoboleslavský tým trénuje od 9. května. Pauza tak trvala přesně měsíc od zlatého Superfinále 2022 v O2 areně. 

„Máme za sebou dvě extrémně náročné sezony, mezi nimiž byla minimální pauza, protože ročník 2020/2021 končil až v půlce června a na delší odpočinek pořádně nebyl prostor. I proto nyní měli hráči měsíční pauzu, aby načerpali fyzické i psychické síly,“ vysvětluje mladoboleslavský trenér Petr Novotný. 

Současná příprava zásadně nevybočuje ze zaběhlých zvyků. Stěžejní část fyzické přípravy se odehrává v posilovně, k tomu postupně přiskakují v kalendáři termíny herních tréninků v hale. Dvakrát týdně je na programu i dopolední blok zaměřený na individuální rozvoj florbalových dovedností. 

Mistrovskou šatnou neprošlo žádné přestupové tornádo, změny jsou dílčí. Mladou Boleslav po devíti sezonách opustil Jiří Curney (více zde), do klubu přišli Michal Sládek (více zde) a Matyáš Krebner (více zde). 

Další změny už byly čistě vnitroklubové: z juniorské kategorie se mezi dospělé definitivně přesouvají brankáři Ondřej Tomšík a Dominik Hanuš, obránce Jakub Seibert a útočník Jan Zoufalý (ročníky 2003). „Ti všichni už fungují - více či méně - v našem režimu delší dobu, takže jejich posun k nám je opravdu spíše formální. To platí i o juniorském reprezentantovi Michalu Fišerovi, který je o rok mladší, a také Ondrovi Pužmanovi,“ doplňuje trenér Novotný. 

Nové smlouvy na přelomu sezon podepsali Daniel Šebek (do dubna 2023 s roční opcí), Martin Tokoš, Jakub Gruber (oba do dubna 2024) a Milan Tomašík a Filip Zakonov (oba do dubna 2025). 

První přípravné zápasy odehraje Bolka proti Liberci, svému čtvrtfinálovému soupeři z jarního play-off. Ve čtvrtek 16. června se hraje od 19.00 v liberecké SH ZŠ Dobiášova. Odveta je na programu v pondělí 20. června od 19.00 hodin v Nové městské sportovní hale v Mladé Boleslavi (vstup zdarma). 

Od 29. do 31. července bude klub pořádat ŠKO-ENERGO CUP 2022, půjde už o šestý ročník mezinárodního florbalového turnaje v Mladé Boleslavi. „Jsem rád, že jsme vyjednali opět mimořádně kvalitní složení týmů. Všechny účastníky, formát i program turnaje představíme v příštích týdnech,“ uvedl generální manažer klubu a ředitel turnaje Tomáš Pacák. 

V závěru srpna se pak bude superligový tým připravovat na Umeå Scandic Cupu ve Švédsku, kam zamíří poprvé od léta 2019 po odmlce způsobené covidovými omezeními. 

Do letního programu budou patřit i zápasy úvodní fáze Poháru Českého florbalu. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav se ve skupině utká s ASK Orka Čelákovice, DMQ Florbal Chomutov a FbŠ Bohemians. Tyto pohárové zápasy mají úřední termíny mezi 6. srpnem a 7. zářím. 

Superligový tým Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav pro sezonu 2022/2023

Brankáři: Lukáš Bauer, Dominik Hanuš, Ondřej Tomšík.

Hráči v poli: Dominik Beneš, Jakub Bína, Michal Fišera, Miroslav Fořt, Jakub Gruber, Adam Hemerka, Tadeáš Chroust, Petr Koláčný, Marek Korych, Matyáš Krebner, Jan Natov, Matěj Pěnička, Lukáš Punčochář, Ondřej Pužman, Jakub Seibert, Michal Sládek, Patrik Suchánek, Daniel Šebek, Martin Tokoš, Milan Tomašík, Filip Zakonov, Jan Zoufalý. 

(jména řazena abecedně)