Mládežnické výsledky o víkendu 24. a 25. února
26. února 2024

Mládežnické výsledky o víkendu 24. a 25. února

Šestibodový víkend našich juniorů proti celkům z Brna. I bronzový Salming Cup MINI přípravky pod vedením Václava Mlsny. Za superligový tým dal svou první branku v nejvyšší soutěži junior Jáchym Eliáš a další starty si připsali Filip Bergman, Ondřej Duben a Jakub Šourek.

CE Liga juniorů

Převýběr.CZ Florbal MB - FBŠ Hummel Hattrick Brno U19 8:3

Komentář trenéra Tomáše Feigla: „Velmi ospalý vstup do utkání a měli jsme velké štěstí, že jsme v první třetině proměnili téměř všechno, co jsme si vytvořili. Druhá třetina od nás asi nejlepší do obrany, v útoku stále trápení. V poslední třetině nás Hattrick prvních 10 minut mačkal jako citrón, v závěru jsme ukázali kvalitu v zakončení a zápas díky skóre alespoň kosmeticky upravili. Potřebujeme se zlepšit, víme co a víme jak! Díky Hattricku za prověrku a divákům za návštěvu a podporu.“ 

Převýběr.CZ Florbal MB - Bulldogs Brno 5:3

Komentář trenéra Tomáše Feigla: „Slušná hra na míčku, slabá efektivita. Proti dobře bránícímu soupeři nám chyběl pohyb i nebezpečnost. Ale bodově tento víkend stoprocentní! Pokud budeme v play-off hrát kvalitně a sebevědomě a vyhrávat jen o gól, nebudeme se zlobit. Dobře odmakaná základní část, těšíme se na vrchol sezony!“ 

Fotogalerie z utkání proti Bulldogs Brno na Flickru

Tabulka CE Ligy juniorů po základní části (22 zápasů)

#
TÝMBody
1.

1. SC TEMPISH Vítkovice

59
2.ACEMA Sparta Praha UNYP53
3.PSN Tatran Střešovice52
4.FbŠ Bohemians DDM Praha 749
5.Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav43
6.FAT PIPE Florbal Chodov32
7.FBC Liberec 31
8.FBŠ Hummel Hattrick Brno 18
9.Bulldogs Brno18
10.Florbal Ústí17
11.FBC ČPP Bystroň Group Ostrava14
12.FBC Česká Lípa10



Elitní CE ligu nakonec ovládly Vítkovice, které si pohlídaly první místo, druhou příčku uhájila pražská Sparta a třetí finišoval vítěz uplynulého ročníku ze Střešovic. Pozice pro výběr soupeřů v následném osmifinále pak drží sestupně i Bohemians, Mladá Boleslav, Chodov a Liberec.

Jako pátá si bude moct Bolka vybírat z vítězů osmifinále CE ligy juniorů:

Bulldogs Brno – Asper Šumperk
Florbal Ústí – Florbal Chomutov
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FbC Respect Hradec Králové
FBC Česká Lípa – Panthers Praha
Wizards DDM SO Praha 10 – FBC DOŠWICH MILEVSKO
BLACK ANGELS YONEX – SOKOLI Pardubice
Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – 1. SFK Havířov
Kanonýři Kladno – Akademie FbC a FBŠ SLAVIA Plzeň

SALMING Cup 2024 MINI

Celkové umístění naší přípravky: 3. místo v turnaji (1. místo v nájezdové soutěži)


Bronz hodnotil trenér Václav Mlsna: "O víkendu jsme se zúčastnili turnaje Salming Cup mini v Praze. Jednalo se o jednodenní neligový turnaj, který pořádala Sparta. V základní části jsme se utkali s Butchis, FBC Písek a Florbal Vary. Ze základní skupiny, po dvou výhrách a jedné prohře proti Varům, jsme postoupili z druhého místa do čtvrtfinále play-off A. Tam nás čekala Česká Lípa. Tu jsme porazili 5:1. V semifinále nás opět čekaly Vary, které nás porazily v základní části, tudíž jsme jim chtěli porážku vrátit. Bohužel i v semifinále byl soupeř nad naše síly. Musíme uznat kvalitu soupeře, měl šikovné hráče a zaslouženě vyhrál. Nás tedy čekal boj o 3. místo. V něm jsme narazili na domácí Spartu. Zápas byl velmi vyrovnaný. V poslední minutě utkání jsme prohrávali o gól. Podařilo se nám s velkou dávkou štěstí vyrovnat. Zápas tedy dospěl do prodloužení. V něm jsme hned v první minutě vstřelili rozhodující gól a mohla propuknout radost. Během turnaje probíhala i soutěž v nájezdech. V této soutěži jsme nepoznali porážku a vyhráli ji. Kluci si tak domů odvezli pohár a medaile za vítězství v nájezdech a pohár a medaile za 3. místo v turnaji. Chtěl bych všechny hráče pochválit za předvedené výkony, za skvělou reprezentaci klubu a za vzorné chování. Věřím, že si kluci turnaj užili a mají radost z medailí. Tento turnaj nám dal i mnoho zkušeností, hráli jsme proti soupeřům, které běžně v lize nepotkáváme. Všechny zápasy měly velkou kvalitu, hrálo se v bouřlivé atmosféře a takovéto zápasy potřebujeme hrát. Tyto momenty nás posouvají dál. Na závěr bych chtěl poděkovat rodičům za skvělou podporu a za občerstvení, které připravili pro celý tým. Bez rodičů by to nešlo. Velký dík patří i Tadeáši Chroustovi, který mi pomohl s organizací a odtrénoval zápasy v základní části a čtvrtfinále play-off."

Zpracoval: Karel Schamberger