Boleslav postupuje do Superfinále 2019!
31. března 2019

Boleslav postupuje do Superfinále 2019!

Čeští mistři Technology Florbal Mladá Boleslav budou obhajovat titul v Superfinále 2019. Postoupili do něj díky vyhrané semifinálové sérii play-off nad FAT PIPE Florbal Chodov, který porazili 4:0 na zápasy. Ten rozhodující ovládli 5:3. Superfinále se hraje v neděli 14. dubna v Ostravar Aréně v Ostravě a soupeřem budou jakou před rokem Vítkovice.

FAT PIPE Florbal Chodov - Technology Florbal Mladá Boleslav 3:5 (1:1, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 8. Vošta (Řezáč), 41. M. Koutný (Sýkora), 43. M. Koutný (Sýkora) - 10. Curney (Tomašík), 35. Bína (Curney), 43. Bína (Curney), 52. Curney (Natov), 60. Curney Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: .

Chodov: Barák - Pražan, Maxa, Mikeš, J. Koutný, Kašovský, Vošta, T. Vávra, M. Vávra, Pražák, Ondrušek, Sýkora, Řezáč, M. Koutný, Švajný, Matejčík, Krbec, Podhráský, Doubek.

Mladá Boleslav: Bauer - Krzyžanek, Zakonov, Novák, Höffer - Bína, Curney, Natov - Tokoš, Tomašík, Tad. Chroust - Tom. Chroust, Řehoř, Gruber.

Boleslav vstupovala do čtvrtého semifinálového pokračování s příjemným vedením 3:0 v sérii, ale stejně jako o den dříve nezačala přesvědčivě a domácí vedli od osmé minuty po brance Vošty. Hostům trvalo přesně 140 vteřin, než srovnali. Přesilovku brzy využil Curney dorážející Tomašíkovu střelku.

Ještě jednou se pak v první třetině rozvlnila síť za chodovským brankářem Barákem po střele Natova, ale rozhodčí neuznali gól kvůli úderu nad povolenou hranicí.

Z řady příležitostí na obou stranách se ve druhé třetině prosadil pouze boleslavský Bína, jenž pět minut před druhou pauzou využil přihrávku Curneyho zpoza brány.

Boleslav šla do třetí třetiny s vedením 2:1, které jí vydrželo jen 24 vteřin, než srovnal Martin Koutný střílející po povedené kombinaci do odkryté části brány. Vzápětí usedl na trestnou židli Curney a silný chodovský úvod třetí třetiny potvrdil Martin Koutný gólem na 3:2 pro domácí.

V tu chvíli i Boleslav vytáhla svého dvougólového střelce. Za 26 vteřin v úniku Bína srovnal na 3:3.

Boleslavský Curney měl ruce ve všech třech gólech svého týmu a zařídil i čtvrtý, když v 52. minutě ležérním obloučkem překonal Baráka - 4:3 pro hosty. 

Postup mistrů potvrdil do prázdné brány Curney a Boleslav vyhrála 5:3. 

Technology Florbal Mladá Boleslav si zahraje své čtvrté Superfinále v klubové historii. Obhájci titulu nastoupí v neděli 14. dubna v Ostravar Aréně v Ostravě opět po roce proti Vítkovicím, které v semifinále vyřadily Spartu 4:0 na zápasy.