Výsledky mládežnických týmů o víkendu 14.12.-15.12.
16. prosince 2019

Výsledky mládežnických týmů o víkendu 14.12.-15.12.

Závěr roku se blíží, předposlední hrací víkend soutěží Českého florbalu v roce 2019 patřil juniorům, dorostencům, mladším žákům a přípravce. Podívejte se na výsledky všech družstev Technology Florbal Mladá Boleslav včetně komentářů trenérů.

KB liga juniorů, vrcholová část, 11. kolo

Technology Florbal MB - FBC Liberec 11:6 (1:2, 4:3, 6:1) 

Komentář trenéra Martina Šáchy: "První polovina zápasu byla z naší strany špatná, nefungovali jsme v základních dovednostech a soupeř toho využil. Ve druhé třetině nám pomohly rychle vstřelené góly a od té doby jsme měli utkání pod kontrolou."

Více o tomto utkání čtěte v samostatném článku tady

1. liga dorostenců

FC Bučis Team - Technology Florbal Mladá Boleslav 4:8 (1:0, 1:4, 2:4)

Technology Florbal Mladá Boleslav - FbC Hradec Králové 7:3 (3:0, 2:2, 2:2)

Komentář trenéra Jakuba Grubera: "Řada dorostenců nastupuje také v juniorské kategorii a je součástí našeho dlouhodobého programu pro talentované hráče s potenciálem pro superligu. Jsem rád, že jsme využili domácí výhodu k dobrým výkonům a výsledkům."

Liga mladších žáků - skupina 3 – A – 2. koš

Technology Florbal MB Black - Black Angels 2007 4:9
ACEMA Sparta Praha Red - Technology Florbal MB Black 7:2
Technology Florbal MB Black - FbŠ Bohemians Praha 4 zelení 6:5pn.

Komentář trenéra Jana Staňka: "V sobotu jsme odehráli další ligový  turnaj s mlžy (2. skupina ligy mlžů) v Praze na Barrandově, kdy jsme shodně podlehli prvá dvě utkání s Black Praha (4:9) a s ACEMA Sparta Praha (2:7). V obou utkáních jsme nebyli vyloženě horším soupeřem, největší naší slabinou bylo neproměňování brankových šancí a opět špatné dostupování soupeře v naší obranné třetině. V posledním utkání v boji o 5. místo jsme narazili na Bohemians Praha, celé utkání jsme vedli o gól či dva, ale 12 vteřin před koncem soupeř vyrovnal na konečných 5:5. Rozhodovaly nájezdy, ve kterých jsme byli šťastnější, kdy jsme vyhráli 1:0 (jediný nájezd proměnil P.  Špaček a soupeře vychytal Jirka Procházka), Děkuji našim borcům za předvedenou hru a rodičům za podporu a odvoz." 

Liga mladších žáků - skupina 3 – A – 6. koš

Technology Florbal MB White - Sport Eden Beroun 3:9
FBC Střelci Unhošť - Technology Florbal MB White 2:8
TJ Sokol Královské Vinohrady - Technology Florbal MB White 10:2

Komentář trenéra Tomáše Hajného: "V sobotním dopoledni čekal na hráče týmu White nelehký úkol udržet šestý koš a vydržet odehrát v osmi hráčích v poli celý turnaj. Oba úkoly kluci zvládli, i když v posledním zápase už nekteří hráli nad své fyzické možnosti. Chtěl bych touto cestou ještě jednou poděkovat osmi statečným a vyzdvihnout výkon Simona Menkeho a výpomoc z elévů Matěje Boušku. Dále chci poděkvat rodičům za podporu a dopravu na turnaj.

Přebor mladších žáků - skupina 3 – 1. koš

Technology Florbal MB Green - Prague Tigers Orange 4:2
ACEMA Sparta Praha Yellow - Technology Florbal MB Green 2:3
Technology Florbal MB Green - Texas Longhorns DDM P6 0:1

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "Tuto neděli 15. 12. jsme odehráli další turnaj mladších žáků. Tentokrát nám už od začátku dělala vrásky na čele velká absence několika stabilních hráčů, kteří měli zdravotní problémy a nemohli tak nastoupit. Díry v naší sestavě jsme tak museli zalepit několika mladšími hráči. Na turnaj jsme proto odjížděli bez větších ambic na výsledek. Chtěli jsme si spíše vyzkoušet některé herní varianty a zapracovat do týmu mladší hráče. První zápas s Prague Tigers Orange byl velmi vyrovnaný a zajímavý od začátku až do konce. Jako vždy jsme technické nedostatky nahrazovali důrazem, bojovností a týmovým pojetím hry. Výsledkem bylo naše překvapivé vítězství 4:2. Tento úspěch nám nalil spoustu pozitivní a bojovné energie do žil, což se projevilo ihned ve druhém zápase s naším častým a poměrně neoblíbeným soupeřem – Spartou YELLOW. Sparta na nás neuvěřitelně vletěla, avšak my, za zády s vynikajícím gólmanem, tlak přestáli. Postupně jsme hru vyrovnali a šli do dvoubrankového vedení. Sparta sice ještě vyrovnala, ale poslední slovo jsme měli my a zvítězili tak 3:2. Euforie byla nepopsatelná, úspěch to byl pro nás obrovský! Vybojovali jsme si tak finále s Texas Longhorns. Věděli jsme, že jejich tým má svou kvalitu. I proto jsme šli do zápasu s respektem. Finále to bylo důstojné, oba týmy předváděli kvalitní týmový výkon. Výsledkem tak byl dlouho nerozhodný stav, který rozčísla až jedna nenápadná chybička naší obrany a Longhorns tak nakonec zvítězili hubeným výsledkem 1:0. Náš tým, v čele s naprosto skvělým brankářem, i přes tuto porážku, odjížděl domů nadmíru spokojen. Díky všem – hráčům, skvělým rodičům, jejich automobilům, nezbytným a životně důležitým svačinkám a energy drinkům. Bez vás by to nešlo. Ještě jednou díky."

Přebor mladších žáků - skupina 3 – 4. koš

Technology Florbal MB Blue - F.C. Vorms Praha 3:2
Wizards DDM Praha 10 Black - Technology Florbal MB Blue 6:0
FC Bučis Team Yellow - Technology Florbal MB Blue 0:2

Komentář trenéra Milana Tomašíka: "Vyhrát dvě utkání ze tří a skončit celkově na pátém místě, to je umění. Kluky musím pochválit za ty dva odmakané zápasy, v okleštěné sestavě podali dobrý výkon. Nicméně v jednom zápase po brzkých brankách soupeře jsme zápas odevzdali. Na podobné věci se musíme zaměřit." 

Liga přípravek 3+1 - skupina 3 – B – 1. koš

Technology Florbal MB Black - SK Florbal Benešov I. 5:4
Technology Florbal MB Blue - Technology Florbal MB Black 11:2
Floorball Club Falcon Black - Technology Florbal MB Black 4:8

Komentář trenéra Roberta Šmola: "V oslabené sestavě nastoupili hráči přípravky Black do posledního letošního turnaje v Benešově. První zápas proti domácím jsme úspěšně zvládli, následně jsme podlehli našemu týmu Blue, ale v souboji o třetí místo jsme dokázali, že do prvního koše patříme a domu jsme odjížděli všichni nadmíru spokojeni."  

Technology Florbal MB Blue - Technology Florbal MB Black 11:2
SK Florbal Benešov I. - Technology Florbal MB Blue 3:8
Black Angels 2001 - Technology Florbal MB Blue 8:3

Komentář trenéra Luboše Krkošky: "Tuto sobotu jsme vyrazili k dalšímu turnaji přípravek, tentokráte do Benešova. Vzhledem k velkému množství omluvenek jsme řešili jednu velmi nepříjemnou věc, totiž příliš malý počet hráčů! Rád bych řekl: "Bylo nás pět!" Kéž by! Nás bylo ještě méně, byli jsme ve čtyřech! To znamenalo 3+1 a hra bez střídání. V prvním zápase jsme se potkali, naštěstí, s našima Blackama. Těch bylo o jednoho více, takže z tohoto hlediska to byl férový zápas. Nám se sice podařilo zvítězit 11:2, ale kluci byli dost „zavaření“. Jelikož jsme všichni tušili, že bez střídání těžko zvládneme celý turnaj, požádali jsme organizátory, rozhodčí i trenéry jednotlivých týmů o jisté gesto tolerance vůči naší situaci. Ono „gesto“ spočívalo v tom, že jsme měli dovoleno využít gólmana Blacků, přičemž Blackové využili zase našeho brankáře. Takto „vyzbrojeni“ jsme odehráli zápas s pořádajícím Benešovem. Vítězstvím 8:3 jsme si zajistili účast ve finále, kde jsme se tradičně potkali s Black Angels. Aniž bychom snižovali kvalitu Andělů, kteří si vítězství bezpochyby zasloužili, je třeba podotknout, že síly klukům ve finále rychle docházely, a tak si na nás soupeř „smlsnul“, tentokráte 8:3. I přes finálovou prohru, byl pro nás turnaj úspěšný, moc jsme si ho užili a odjížděli unavení, ale šťastní. Děkujeme rodičům za jejich podporu a těšíme se na další turnaj, který nás čeká až v roce 2020 druhý lednový víkend na Chodově."

Liga přípravek 3+1 - skupina 3 – B – 3. koš

Technology Florbal MB White - Viking TJ Kobylisy 2:3
DDM Horní Počernice ORKA - Technology Florbal MB White 17:2
Start98 Praha-Kunratice-Táborská - Technology Florbal MB White 5:2

Komentář trenéra Ondřeje Vaňka: "Šňůru porážek se nám nepodařilo přerušit, ale dva zápasy jsme byli rovnocenným soupeřem. Kluci hráli bojovně, s chutí, celkově zavládla spokojenost s předvedenou hrou a výkonem."