PREVIEW: Ve středu venku s Tatranem
3. října 2023

PREVIEW: Ve středu venku s Tatranem

Dohrávka třetího kola proti úřadujícímu mistrovi. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí proti Tatranu Střešovice. Hraje se ve středu 4. října ve Sportovním centru Řepy v Praze od 19.30 hodin.

Fakta o utkání

3. kolo Livesport Superligy

Tatran Střešovice - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
středa 4. října, 19.30 hodin, Sportovní centrum Řepy
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Přemysl Bališ, Peter Varga

Slovo trenéra před utkáním

Kouč Bolky Joonas Naava: „Dlouho se na tento zápas těšíme. V minulé sezóně Střešovice získaly titul poté, co vyhrály všechny zápasy v základní části. Tatran je navíc týmem, který v minulé sezóně vyřadil Bolku v obou soutěžích: z ligy i poháru. Takže opravdu nepotřebujeme hledat extra motivaci do tohoto zápasu. Budeme hladoví a připraveni bojovat.

Mám pocit, že nejsme pod tlakem. Ve středu zkrátka pojedeme do Sportovního centra Řepy a uděláme všechno tak dobře, jak jen to bude možné. Uvidíme, na co to bude stačit. 

Jsem si jistý, že pokud se nám podaří dosáhnout naší nejlepší úrovně a udržet ji po dobu 60 minut, bude z toho dobrý výsledek. Vyhráli jsme všechny předchozí zápasy, ale stále cítím, že můžeme být ve hře lepší: jen některé části nebo části zápasů byly skvělé. Neustále se vyvíjíme, takže to nejlepší určitě teprve přijde, stále jsme na startu sezony a ve středu je dobrá šance ukázat to nejlepší!“

Fakta o soupeři

Tatran Střešovice 

Umístění v minulé sezoně Livesport Superligy: 1. místo
Nejproduktivnější hráč v minulé sezoně:  Marek Beneš 97 bodů (41+56)
Trenér: Milan Fridrich

Tři taháky utkání 

Repríza semifinále. Hořké vypadnutí Bolky v šestém utkání semifinále minulého ročníku Livesport Superligy. Mladá Boleslav má v úmyslu uštědřit vendetu Tatranu Střešovice. Bude to zároveň souboj mančaftů, které se střetly v Superfinále 2022. Z tohoto střetnutí vyšla Bolka jako superligový vítěz. 

Obhájce titulu. Po vyřazení Bolky se Tatran v O2 areně střetl s Vítkovicemi. Dlouho napjaté Superfinále plné zvratů nakonec Tatran zvládl a došel si mistrovský pohár. Teď titul obhajuje. 

Rozjetá Bolka. Zatímco Tatran se v nové ligové sezoně ještě trochu hledá, finský styl lodivoda Joonase Naavy Bolce evidentně sedí. Ze čtyř zápasů plný počet bodů a k tomu velice ofenzivní statistika. 57 vstřelených branek je elektrizující číslo.

Koho sledovat 

Milan Tomašík (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

Numero sedm v mladoboleslavském dresu vládne ligovému bodování. Devět branek a dvanáct asistencí. Nutno dodat, že byl nejproduktivnějším hráčem Bolky i v jasní semifinálové sérii s Tatranem, ve které nasbíral šest bodů za čtyři branky a dvě nahrávky.

Matěj Havlas (Tatran Střešovice)

Jednadvacetiletý hráč Tatranu táhne svůj tým. Byl to právě on, který pomohl brankou v šestém utkání semifinále proti Bolce. Dvěma brankami dotlačil Tatran k titulu proti Vítkovicím.



Zpracoval: Karel Schamberger