Tokoš zůstává. Prodloužil o další dvě sezony
24. dubna 2024

Tokoš zůstává. Prodloužil o další dvě sezony

Útočník Martin Tokoš pokračuje v kádru Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav. S Bolkou se domluvil na prodloužení smlouvy o další dvě sezony, tedy do konce ročníku 2025/2026.

Dlouholetý reprezentant a dosud stále jediný český vítěz švédské superligy přišel do Bolky před ročníkem 2018/2019. Za šest sezon stihl 201 superligových zápasů včetně play-off, ve kterých zaznamenal 220 bodů (141+79).

V nedávno skončeném play-off byl nejlepším střelcem týmu s 12 trefami, ačkoliv kvůli zranění nemohl nastoupit do sedmého semifinálového zápasu, ani do následného superfinálového boje o titul. 

„Martin je v Mladé Boleslavi doma už šest let a po celou dobu je výraznou tváří našeho superligového týmu. Jeho výkonnost často kulminuje v rozhodujících obdobích či okamžicích, což je aspekt, který na Martinovi oceňují i trenéři reprezentace. Letos nás Martin trochu napínal, čísla neměl vůbec dobrá, ale v play-off byl skvělý a týmu hodně prospěl. Pro zranění ze šestého semifinále nemohl týmu pomoci v úplném závěru sezony a je tedy i z tohoto pohledu dobře, že se naše cesty nerozejdou v tuto chvíli a budeme další dva roky společně bojovat za Bolku,“ řekl generální manažer Bolky Tomáš Pacák.