PREVIEW: V sobotu doma s Black Angels
6. října 2023

PREVIEW: V sobotu doma s Black Angels

Šesté kolo proti dalšímu pražskému týmu Livesport Superligy. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí proti Black Angels. Hraje se v sobotu 7. října v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi od 19.00 hodin.

Fakta o utkání

6. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Black Angels
sobota 7. října, 19.00 hodin, MSH Mladá Boleslav 
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Filip Drápal, Jakub Pospíšil

Slovo trenéra před utkáním

Kouč Bolky Joonas Naava: „Proti Black Angels to pro nás nebude jednoduché. Vidím je jako opravdu organizovaný tým, který hraje chytrý florbal. Po nás a Vítkovicích jsou třetí v počtu obdržených branek. Ale jsem si docela jistý, že diváci v sobotním zápase nějaké góly uvidí. I když jsme ve středu porazili Tatran, nebyl to z naší strany nejlepší výkon v sezoně. Chceme se tedy znovu pokusit o ten nejvyšší level a ukázat, jak na tom jsme. Zvlášť když jsme na domácím hřišti. Chceme, aby naše domácí prostředí bylo pro ostatní obtížným cílem. Podařilo se nám to ukázat již dříve a chceme v tom pokračovat i v sobotu.“

Fakta o soupeři

BLACK ANGELS

Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 10. místo, 5 bodů
Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
Jakub Renčín 7 bodů (2+5)
Trenér:
 Tomáš Janeček

Tři taháky utkání 

Neporazitelná Bolka. Úvodních pět kol Livesport Superligy zvládla Bolka jako jediná ze všech týmů za plný počet bodů. Navíc porazila úřadujícího mistra Tatran Střešovice, který minulý ročník prošel bez ztráty bodu. Na takový milník může v této sezoně teoreticky myslet už jen Bolka.

Třetí pražský soupeř v řadě. Tým Joonase Naavy pokračuje v sérii proti týmům z hlavního města. Po vítězství na půdě Butchisu a mistrovského Tatranu přijíždí pražský klub na domácí hřiště před mladoboleslavské fanoušky. A příště Bolka pro změnu pojede na Spartu.

Další kanonáda? Bolka je po střelecké stránce rozjetá mašina. Až na Tatran Boleslav rozdávala dvojciferné výprasky. Na střeleckém kontě má 63 branek, což je suverénně nejvíce. A jak naznačil trenér Joonas Naava: „Jsem si jistý, že diváci nějaké góly uvidí i v sobotu.“

Koho sledovat 

Jan Natov (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

Kapitánovi Bolky se proti Black Angels v minulé sezoně dařilo. Ve dvou zápasech vstřelil čtyři branky. V nové sezoně zatím skóroval v každém zápase. Daří se mu také v přesilovkách.

Daniel Körber (Black Angels)

Brankář Black Angels sice nenastoupil k prvnímu kolu Livesport Superligy, ale když dostal příležitost proti Pardubicím a Bohemians, jeho úspěšnost zákroků v součtu vystoupala na 84,6 procenta. Bohemians jsou jediným soupeřem, proti němuž Black Angels bodovali naplno. 



Zpracoval: Karel Schamberger