Seibert přestupuje do České Lípy
13. října 2023

Seibert přestupuje do České Lípy

Superligová kariéra Jakuba Seiberta bude pokračovat v FBC 4CLEAN Česká Lípa. Kluby se domluvily na přestupu dvacetiletého obránce. Zároveň bude pokračovat jeho střídavý start v partnerském klubu Orka Čelákovice v první lize.

Jakub Seibert začínal s florbalem ve Frýdku-Místku a do Mladé Boleslavi přišel v roce 2019 z Vítkovic, nastupoval v kategoriích dorostenců a juniorů, jejichž byl kapitánem. Od minulé sezony patřil do kádru superligového týmu. „Kuba v našem prostředí vyrostl v dospělého hráče, který může aspirovat na superligovou úroveň. V konkurenci našeho elitního týmu - ať už jeho zkušených tahounů či talentovaných mladíků - si v očích trenérů nevybojoval dostatek prostoru, aby jeho růst mohl pokračovat. Proto jsme se nyní rychle a v zájmu Jakubovy kariéry dohodli s Českou Lípou, pro což byl mimo jiné příznivý vstup Štěpána Motejzíka, který působí na různých pozicích v obou klubech,“ řekl generální manažer Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav Tomáš Pacák. 

Hlavní trenér Joonas Naava doplňuje: „Sajbi byl v týmu velmi oblíbený a vnímal jsem především jeho vidění hry a pozitivní přístup. Bohužel v létě ho limitovaly problémy s kotníkem, nemohl tolik trénovat a ukázat dovednosti v přípravných zápasech. Konkurence je u nás vysoká, do týmu se tlačí spousta opravdu talentovaných juniorů, každý trénink je příležitostí ukázat, kdo si prostor zaslouží. Kuba trochu zaostával a nemohl jsem mu garantovat minuty na hřišti. Když se nyní objevila varianta s Českou Lípou, s Kubou jsme to probrali a myslím, že všichni cítíme, že v této fázi kariéry je to pro něj to nejlepší řešení.“ 

Seibert opouští Bolku v dobrém a s pozitivními vzpomínkami: „V Bolce jsem si prošel cestu z dorostu až mezi dospělé. Vážím si toho, že jsme v minulé sezoně získali bronz na Poháru mistrů. Taky budu vzpomínat na všechny zážitky s klukama. Věřím, že s některými z nich se budu vídat i nadále a čeká nás taky soupeření v lize. Do České Lípy se těším, protože je to pro mě nová výzva v novém prostředí.“ 

V základní části minulé superligové sezony zapsal 8 bodů (5+3) v 25 startech, v aktuální sezoně byl na boleslavské soupisce pro utkání čtyřikrát. Nyní se připojuje k týmu České Lípy.