PREVIEW: V sobotu doma s Chodovem
19. října 2023

PREVIEW: V sobotu doma s Chodovem

Přímý souboj o první příčku Livesport Superligy. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí proti FAT PIPE Florbal Chodov. Hraje se v sobotu 21. října v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi od 19.00 hodin.

Fakta o utkání

8. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FAT PIPE FLORBAL CHODOV
sobota 21. října, 19.00 hodin, MSH Mladá Boleslav 
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv. Předzápasové Studio Bolka začíná v 18.40 hodin.
Vstupenky na Ticketportal
Rozhodčí: Jiří Šedivý, Radek Štengl

Slovo trenéra před utkáním

Kouč Bolky Joonas Naava: „.Je to určitě jeden z nejzajímavějších zápasů podzimu. Chodov zahájil sezonu velmi dobře - má zkušené jedince kombinované s mladými kluky, kteří hrají opravdu chytrý florbal.

V neděli proti Spartě jsme prohráli a na začátku tohoto týdne jsme s týmem mluvili o tom, co se tam stalo. Našli jsme spolu jasné věci, na které se teď chceme zaměřit.

Po tomto našem povídání byla atmosféra v tréninku vynikající a mám pocit, že skutečně jdeme kupředu: došlo ke správnému zaměření a intenzitě. Jsem si jistý, že Bolka nastoupí v sobotu hladová na domácí hřiště. Nebude to jednoduché, proto doufám, že se nám dostane velké podpory fanoušků. Je pro nás skvělé hrát doma a cítit tu podporu. V sobotu uděláme maximum, abychom dali lidem zábavu, akci a emoce!“

Fakta o soupeři

FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 4. místo, 17 bodů
Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
Tom Ondrušek 15 bodů (11+4)
Trenér:
 David Podhráský

Tři taháky utkání 

Oba týmy po porážce. První porážky obou týmů přišly v minulém kole Livesport Superligy. Boleslav prohrála se Spartou. Chodov klopýtl s Královskými Vinohrady. Kdo se teď vrátí na úspěšnou vlnu? 

Zápas o první místo. Boleslav má na kontě 18 bodů. Chodov jen o jeden méně. Mezi týmy jsou sice ještě Vítkovice a Liberec, ale Bolka chce uhájit nejvyšší příčku. Na tu může útočit i Chodov, sobotní soupeř.

Nejgólovější celky. Bolka je po střelecké stránce rozjetá mašina. S 80 góly jasně vede statistiku vstřelených branek. Chodov je v závěsu s 60 brankami. 

Koho sledovat 

Adam Delong (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

Další hattrick? V boleslavském dresu Adam Delong posbíral už tři na sedm pokusů. S 11 brankami vede střelecké bodování týmu.

Tom Ondrušek (FAT PIPE FLORBAL CHODOV)

Lídr, střelec, kapitán. To je číslo 25 v barvách pražského Chodova, které obléká Tom Ondrušek. Má stejně vstřelených branek jako lídr Bolky Adam Delong, tedy 11.

Zpracoval: Karel Schamberger