PREVIEW: V pondělí doma proti Tatranu
16. prosince 2023

PREVIEW: V pondělí doma proti Tatranu

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí v dohrávce 15. kola Livesport Superligy proti Tatranu Střešovice. Hraje se v pondělí 18. prosince v MSH Mladá Boleslav od 17.00 hodin.

Fakta o utkání

15. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - Tatran Střešovice
pondělí 18. prosince, 17.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ČT Sport
Vstupenky na Ticketportal
Rozhodčí: Filip Drápal, Jakub Pospíšil

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Myslím, že v základní části nebude větší zápas než tento. Máme příležitost vyzvat úřadujícího šampiona a finalistu Champions Cupu na domácím hřišti. Moc se těším! Počítám, že budeme mít velkou podporu domácího publika a pokusíme se vytvořit skvělý večer.

      Toto období se třemi zápasy během šesti dnů začalo v pátek ve Varech, kde jsme byli dobří, opravdu dobří. Zvládnutých 60 minut. Celý týden jsem měl pocit, že jsme v týmu našli správné zaměření, jednotu a atmosféru. Podzim byl pro nás při učení se novým věcem nahoru a dolů a do pondělního zápasu půjdeme s jasným cílem: Chceme vyhrát a ukázat, kdo jsme.“

      Fakta o soupeři

      Tatran Střešovice

      Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 3. místo, 33 bodů *
      Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
      Tomáš Hanák 27 bodů (10+17) *
      Hlavní trenér:
      Milan Fridrich
       * data k pátku 15. prosince

      Tři taháky utkání 

      Souboj o druhé místo. Hraje se o hodně. Bolka se v případě výhry vrátí do přímého souboje o čelo Livesport Superligy, na vyrovnané špici se pohybuje i Tatran. Vzájemný zápas má vždy obrovské grády a ani v pondělí tomu nebude jinak. 

      Tatran v Champions Cupu. Pražský mančaft pod vedením Milana Fridricha vybojoval proti Wileru postup do finále Champions Cupu. V něm už jednou byl v roce 2015, kdy prohrál v Mladé Boleslavi s Helsinkami. Tentokrát bude o titul nejlepšího mančaftu světa bojovat s Falunem.

      Zopakování třetího kola? Poprvé v aktuální sezoně se Bolka s Tatranem střetla 4. října v pražských Řepích. Tehdy Boleslav zdolala Tatran 6:4 po dlouhém souboji, kdy o výsledku na stranu Bolky rozhodl v závěru Dominik Beneš.

      Koho sledovat 

      Dominik Beneš (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

      Rozhodl svou parádní brankou poslední zápas s Tatranem. Byl v něm zvolen nejlepším hráčem utkání. V pátek se poklidně naladil jednou brankou do sítě Varů.

      Marek Beneš (Tatran Střešovice)

      Pevná opora Tatranu má v aktuální sezoně Livesport Superligy už 23 bodů. V říjnovém duelu s Boleslaví vstřelil dva góly.

      Zpracoval: Karel Schamberger