PREVIEW: V pátek doma proti Butchisu
27. prosince 2023

PREVIEW: V pátek doma proti Butchisu

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí v rámci 17. kola Livesport Superligy proti Butchisu. Hraje se v pátek 29. prosince v MSH Mladá Boleslav od 17.00 hodin.

Fakta o utkání

17. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - BUTCHIS
pátek 28. prosince, 17.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Vstupenky na Ticketportal
Rozhodčí: Jiří Šedivý, Radek Štengl

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „O Vánocích jsme si po dlouhém podzimu dopřáli zaslouženého odpočinku. Během posledních měsíců tým fungoval dobře, ačkoliv to bylo těžké období: vysoké cíle, spousta nových věcí, nový jazyk a noví lidé. Bylo to tedy psychicky i fyzicky náročné. Zároveň to nemůžeme mít snadné, jestliže chceme dosáhnout našich cílů. Zkrátka nic není zadarmo. Na konci podzimu jsem cítil, že po psychické stránce se něco ubírá správným směrem. Našli jsme více důslednosti ve hře a týmový duch neustále rostl. Nyní k tomu musíme začít přidávat víc: vzájemnou spolupráci, navzájem vysoké očekávání a také ochotu obětovat se pro tým - to je to, co po svých hráčích požaduji. Proti Butchisu jsme nastoupili už v poháru i v lize. Jsou fyzickým týmem s dobrými protiútoky. Musíme být efektivní a nastavit vysoký standard tempa hry. Chceme vyhrát na domácím hřišti po prohře v minulém ligovém zápase. Jsem si jistý, že tým je ochoten ukázat náš level a udělat si v pátek hezký den.“

      Fakta o soupeři

      BUTCHIS

      Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 12. místo, 10 bodů 
      Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
      Jakub Černý  29 bodů (10+19) 
      Hlavní trenér: 
      Jan Zahalka

      Tři taháky utkání 

      Poslední utkání Bolky v roce 2023. Udělá Mladá Boleslav hezkou tečku za rokem 2023? Rozloučí se proti pražskému Butchisu, který v Praze porazila 15:5. Další neuvěřitelný rok, ve kterém byla Bolka dvakrát bronzová. Jednou v Champions Cupu a jednou v Livesport Superlize. Také byla zlatá na ŠKO-ENERGO CUPU A Umea Scandic Cupu - to už s novým koučem Joonasem Naavou.

      Zahalka Bolku zná. Lodivod Jan Zahalka v minulé sezoně vytáhl Butchis z 1. ligy do Livesport Superligy a momentálně je s ním na dvanácté příčce. V boleslavské hale nebude však poprvé. Jako hlavní trenér vedl Bolku v sezoně 2014/15, kdy došel s týmem až do Superfinále, kde podlehl Tatranu 6:7 po nájezdech.

      Znovu dvacet gólů? Vzájemné utkání v hlavním městě skončilo velmi gólovým výsledkem 15:5 pro Bolku. K vidění byly hned dva mladoboleslavské hattricky - v podání Adama Delonga a Milana Tomašíka. Teď si Bolka bude chtít gólově spravit chuť po utkání s Tatranem.

      Koho sledovat 

      Patrik Suchánek (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

      V minulém utkání s Butchisem měl tři asistence. Nenápadný, ale velice přesný mladoboleslavský obránce vždy překvapí průnikovou přihrávkou, kterou vyšachuje obranu soupeře.

      Jakub Černý (BUTCHIS)

      Tahoun Butchisu má na své pažbě deset úspěšných zásahů. K tomu ještě navíc devatenáct asistencí. V předchozím utkání s Bolkou bodově mlčel. Prolomí svou statistiku proti Středočechům? 

      Zpracoval: Karel Schamberger