Boleslav - Butchis 17:2 , kanonáda na závěr roku
29. prosince 2023

Boleslav - Butchis 17:2 , kanonáda na závěr roku

Zápas 17. kola Livesport Superligy jasně ovládla Bolka. Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav vyhrál úvodní třetinu poměrem 8:0. Butchis ani v dalším průběhu zápasu nekladl Mladé Boleslavi moc velký odpor a prohrál v Městské sportovní hale 2:17.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - BUTCHIS 17:2 (8:0, 5:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 6. Zoufalý (Gašparík), 8. Bína (Sládek), 9. Sládek (Bína), 10. Zoufalý (Bína), 14. Sládek (Gašparík), 18. Sládek (Gruber), 19. Tokoš (Šebek), 20. Gruber (Sládek), 21. Vařecha (21. Punčochář), 22. Gruber (Bína), 34. Vařecha (Delong), 36. Suchánek (Eliáš), 36. Vařecha, 47. Zoufalý (Gašparík), 48. Vařecha (Beneš), 51. Koláčný (Feigl), 55. Beneš (Suchánek) - 31. Novotný (Čejka), 56. Vondruška (Svoboda). Rozhodčí: Šedivý, Štengl. Vyloučení: 2:2Využití: 1:0. Diváků: 382.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Hanuš- Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber, Eliáš, Suchánek - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Gapšarík, Bína - Tokoš, Zakonov, Šebek - Eliáš, Bergman, Feigl. 

Poslední utkání v roce 2023 pro oba soupeře začalo pozvolna. Mladá Boleslav se tlačila do zakončení, ale úvodní branku vsítila až v šesté minutě, kdy se trefil Jan Zoufalý. Následně to byla pro Butchis gólová smršť. Ve dvou minutách obdržel tři branky a gólmana Hlináka vystřídal mladší Vladař. Ani ten nedokázal odvrátit útočný nápor Bolky, která dokonce první periody nasázela ještě čtyři branky. Hattrick zkompletoval za pouhých 17 minut a 7 vteřin Michal Sládek.

Znovu velice aktivní start do druhé periody od Mladé Boleslavi gólově ho podtrhli Vařecha s Gruberem, kteří zvyšovali už na 10:0. Poprvé v zápase skóroval také Butchis, když v čase 30:03 překvapil střelou z dálky gólmana Hanuše střelec Petr Novotný. Do konce druhé třetiny Bolka vsítila ještě tři branky. Tentokrát stačila třetina na hattrick Jakubu Vařechovi.

V podstatě rozhodnuté utkání mělo pozvolný začátek závěrečné dvacetiminutovky. Až v čase 46:29 vstřelil nádhernou branku Jan Zoufalý, který zády ke gólmanovi prostrčil balónek mezi svýma nohama. Boleslavští se florbalem bavili, což bylo vidět na jejich hře. Další nádherný gólový kousek přidal Vařecha, pro kterého to byl čtyřgólový večer. Za Bolku se trefili ještě Koláčný a Beneš. Tečku za zápasem udělal druhý gól Butchisu, který dal jeho kapitán Tomáš Vondruška.

Ohlasy po utkání

Hlavní trenér Joonas Naava : "Z dnešního zápasu jsem nadšený. Opravdu výborné výkony v podstatě od celého týmu. Druhá lajna hrála excelentně, dala 10 gólů. Koláčný vstřelil nádherný gól. Rezervní hráči odehráli super třetinu. Hanuš byl také dobrý. Jsem rád, že je to týmové vítězství. "

Nejlepší hráč utkání Michal Sládek: "Hráli jsme dobře celý zápas a kontrolovali jsme tempo hry. V první třetině jsme to rozsekli. Jsem moc rád, že nám to v lajně takto šlape. " 

Celé rozhovory ve videu: 

Zpracoval Karel Schamberger