PREVIEW: V pátek venku proti Black Angels
2. ledna 2024

PREVIEW: V pátek venku proti Black Angels

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí v 18. kole Livesport Superligy proti Black Angels. Hraje se v pátek 5. ledna v Městské sportovní hale Louny od 18.30 hodin.

Fakta o utkání

18. kolo Livesport Superligy

Black Angles - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav
pátek 5. ledna, 18.30 hodin, MSH Louny
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Přemysl Bališ, Peter Varga

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Je před námi náročný a důležitý leden. Před únorovou reprezentační přestávkou víme, co musíme splnit, aby se nám šlo dobře do play off. Čeká nás několik zápasů proti týmům z horní části tabulky, každé vzájemné utkání bude důležité. 

      Black Angels hrají chytrý florbal. Musíme k zápasu přistoupit s respektem. Zároveň ale chceme kontrolovat dění na hřišti, určovat tempo hry a být také efektivní jako před týdnem proti Butchis. V posledních týdnech jsme se hodně zlepšili v obraně, na což chceme navázat.“

      Fakta o soupeři

      Black Angels

      Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 11. místo, 14 bodů
      Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
      Jakub Renčín 20 bodů (8+12)
      Hlavní trenér:
      Tomáš Janeček

      Tři taháky utkání 

      Začátek nového roku proti Black Angels. Konec roku byl pro Bolku jako z pohádky. Vysoká výhra nad Butchisem 17:2. Naopak Black Angels se závěr roku nevydařil, protože prohráli už počtvrté v řadě, a navíc pošesté naplno nebodovali. 

      Generálka na Spartu. V neděli čeká Bolku domácí zápas proti pražské Spartě. Ta přemohla Boleslav v aktuální sezoně jako první mančaft v sedmém kole. Páteční zápas je ideální příležitostí, jak se naladit na nedělní třaskavý duel.

      Představení v Lounech. Nikoliv v hlavním městě, kde mají Black Angels svůj domov, ale v Lounech dojde na souboj 18. superligového kola. Očekává se zajímavá divácká návštěva.

      Koho sledovat 

      Michal Sládek (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

      V domácím utkání s Black Angles vstřelil dva góly. V posledním kole nastřílel hattrick Butchisu za pouhou jednu třetinu. Ostravská mašina v boleslavských barvách je opravdu rozjetá. Zastaví ho Black Angels?

      Jakub Renčín (Black Angels)

      Lídr bodování v Black Angels má na kontě dvanáct asistencí a osm gólů. Ve vzájemném zápase proti Bolce přihrával na jediný gól Black Angles.

      Zpracoval: Karel Schamberger