Black Angels - Boleslav 4:18, povedená kanonáda v Lounech
5. ledna 2024

Black Angels - Boleslav 4:18, povedená kanonáda v Lounech

Jak skončil rok předchozí, tak začal pro Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav i ten nový - tedy vysokým vítězstvím. Z Loun si veze tři body za výhru 18:4 nad Black Angels a chystá se na neděli. Souboj s pražskou Spartou začíná v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi v 17.00 hodin.

Black Angels - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 4:18 (2:8, 1:4, 1:6)

Branky a nahrávky: 18. Procházka (Fryš), 20. Kozák (Hromada), 30. Burian (Doležal), 41. Fryš - 5. Sládek (Gašparík), 5. Tomašík (Suchánek), 6. Sládek (Zoufalý), 8. Punčochář (Delong), 13. Tokoš (Tomašík), 16. Vařecha (Beneš), 16. Zoufalý (Bína), 17. Koláčný (Tomašík), 27. Feigl (Suchánek), 31. Delong (Besta), 33. Vařecha (Delong), 35. Beneš (Besta), 45. Sládek (Gašparík), 46. Tokoš (Šebek), 49. Vařecha (Delong), 50. Zoufalý (Gašparík), 51. Punčochář (Besta), 52. Sládek (Gašparík). Rozhodčí: Bališ, Varga. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváků: 365. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber, Koláčný - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Gašparík, Bína - Feigl, Bergman. 

Boleslav v Lounech navázala na rozlučkovou výhru s rokem 2023 nad Butchis, které deklasovala 17:2. 

I proti Black Angels začali boleslavští hráči osmigólovou první třetinou, ve které položili základ jednoznačnému triumfu. 

Ve hře se protočilo všech 18 hráčů v poli včetně původních náhradníků Koláčného, Feigla a Bergmana. 

V průběhu třetí třetiny dovršili hattricky Sládek a Vařecha a hosté celkově vylepšili skóre na konečných 18:4. 

Livesport Superliga pokračuje dalším kolem už v neděli, Boleslav nastoupí od 17.00 hodin doma proti Spartě. 

Ohlasy po utkání

Hlavní trenér Joonas Naava: „Začali jsme dobře, rychle jsme se dostali do vedení. Myslím, že jedním z důvodů je to, že Black Angels tři týdny nehráli soutěžní zápas, zatímco my ve stejném období několik. Soupeř bojoval až do konce, i když rozdíl ve skóre už byl velký. Jsem spokojený s tím, že jsme dali hodně gólů, začínáme být víc a víc efektivní. Do posledních chvil jsme měli chuť dávat góly. Teď nás v neděli čeká Sparta, což bude jiný zápas.“

Útočník Michal Sládek: „Myslím si, že to bylo jednoznačné. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, ve kterém se to podle mého názoru lámalo. Myslím, že na soupeři se podepsalo, že dlouho nehrál ligové utkání a ovlivnilo to zápas.“