PREVIEW: V neděli doma proti Spartě
6. ledna 2024

PREVIEW: V neděli doma proti Spartě

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí v rámci 19. kola Livesport Superligy proti ACEMA Sparta Praha. Hraje se v neděli 7. ledna v MSH Mladá Boleslav od 17.00 hodin.

Fakta o utkání

19. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - ACEMA Sparta Praha
neděla 7. ledna, 17.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Vstupenky na Ticketportal
Rozhodčí: Stephan Schuler, Colin Sprecher

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Bude to opravdu velký zápas. Se Spartou jsme na podzim prohráli, i když jsme si vytvořili mnohem více šancí než soupeř. Pro hru Sparty je typické, že hraje na protiútoky, sama dobře brání a čeká na chyby soupeře.  I v tabulce je před námi a tento zápas je pro nás dobrou příležitostí se na Spartu dotáhnout. Soupeři dýcháme na krk a podle toho musíme do zápasu nastoupit. Víme, jaká je naše kvalita, atmosféra v týmu je teď opravdu dobrá. Všichni se na zápas těšíme, rozhodně se v neděli budeme snažit být od začátku do konce co nejlepší. Abychom v neděli uspěli, potřebujeme, aby za námi bylo opět nejlepší domácí publikum v lize. Pojďme to soupeřům proti Bolce co nejvíce ztížit a užijme si společně skvělý florbal v neděli odpoledne. Na konci dostaneme to, co si zasloužíme, jako to platí ve sportu vždy.“

      Fakta o soupeři

      ACEMA Sparta Praha

      Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 3. místo, 42 bodů 
      Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně: 
      Jiří Curney 60 bodů (29+31) 
      Hlavní trenér: 
      Marek Vojta

      Tři taháky utkání 

      Král Curney. Nejvíce bodů = 60. Nejvíce gólů = 29. Nejvíce asistencí = 31. Neuvěřitelné. Dlouholetá opora Bolky dokazuje i v 34 letech neuvěřitelnou formu. Momentálně nastoupí proti klubu, se kterým vyhrál tři mistrovské tituly. 

      Švýcarští sudí. Stephan Schuler a Colin Sprecher odpískají šlágr mezi Bolkou a Spartou. Švýcarští sudí jsou v Česku v rámci zahraničních výměn. Zkušený švýcarský pár píská tři zápasy ve třech dnech. V pátečním duelu Sparta - Vinohrady vylučovali hned čtyřikrát, z toho třikrát za sekání.

      Generálka na výbornou. Páteční duel s Black Angels se Bolce vydařil na výbornou. Výhra 18:4 dává svěřencům Joonase Naavy klid do nedělního šlágru. Znovu řádila mladoboleslavská třetí lajna, která je postrachem všech soupeřů.

      Koho sledovat 

      Michal Sládek (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

      Pokud budete sledovat kohokoliv z třetí mladoboleslavské lajny, tak se bavit jednoznačně budete. Michal Sládek nasázel Black Angels čtyřku. Proti Butchisu to samé. Osladí Sládek své výkony také proti Spartě?

      Jiří Curney (ACEMA Sparta Praha)

      Vládne všemu - bodování, gólům i asistencím. Lídr Sparty mladoboleslavské prostředí zná moc dobře, protože v něm strávil úspěšných devět sezon.

      Zpracoval: Karel Schamberger