Boleslav - Sparta 14:4, střeleckou pohodu odnesl další soupeř
7. ledna 2024

Boleslav - Sparta 14:4, střeleckou pohodu odnesl další soupeř

Přelom roků 2023 a 2024 zastihl Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav ve skvělé střelecké formě, kterou potvrdil i v 19. kole Livesport Superligy proti Spartě. Bolka rozstřílela pražského soupeře 14:4 a díky tomu se na něj dotáhla bodově v tabulce.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - ACEMA Sparta Praha 14:4 (1:0, 5:1, 8:3)

Branky a nahrávky: 10. Delong (Beneš), 26. Gašparík (Gruber), 29. Beneš (Besta), 31. Delong (Vařecha), 33. Zoufalý (Sládek), 39. Bína (Sládek), 42. Zoufalý (Bína), 43. Punčochář (Delong), 45. Tomašík, 53. Beneš (Delong), 56. Bína (Gašparík), 59. Gašparík (Zoufalý), 60. Vařecha (Punčochář), 60. Šebek (Tomašík) - 25. Košir (Zouzal), 44. Krbec (Curney), 44. Peška (Čermák), 50. Curney (Krbec). Rozhodčí: Schuler, Sprecher (oba (Švýc.). Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváků: 377. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber, Koláčný - Tokoš, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Sládek, Gašparík, Bína.

Na závěr předchozího roku 17 nastřílených gólů proti Butchis, otevíračka nového roku 18brankovým představením v Lounech proti Black Angels a teď v neděli 14 tref doma proti Spartě.

Střelecká forma posledních dnů je v podání florbalistů Mladé Boleslavi nevídaná. Přitom po první třetině nedělního klání to na žádné gólové hody nevypadalo. Domácí vedli díky Delongově otevírací trefě 1:0, přečkali soupeřovo trestné střílení a zápas byl otevřený. 

Ačkoliv Sparta v 25. minutě vyrovnala, byl to pro ni na dlouhou dobu poslední světlý moment. Domácí se gólově rozparádili, po druhé třetině vedli 6:1 a tu nejproduktivnější část zápasu měli teprve před sebou. 

Hosté se snažili zápas zkorigovat nebo dokonce dotáhnout ztrátu, při hře bez brankáře se prosadili, ale také sami inkasovali a Boleslav navýšila skóre až na konečných 14:4. 

Utkání řídila dvojice švýcarských rozhodčích Stephan Schuler, Colin Sprecher, která se mezi českými mantinely představila v rámci mezinárodního výměnného programu sudích. 

Nyní Bolku čeká dvojice venkovních zápasů v Praze proti Chodovu: nejprve v sobotu 13. ledna v rámci Livesport Superligy a poté ve středu 17. ledna v rámci semifinále Poháru Českého florbalu.

Ohlasy po utkání

Hlavní trenér Joonas Naava: „Jsem velmi spokojený. Čelili jsme soupeři, který vyhrál předchozích 11 zápasů v řadě, což mluví za vše - zkrátka jsme stáli proti jednomu z nejlepších týmů v zemi. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě a že jsme byli lepším týmem. Byli jsme efektivní v zakončení, za což jsem moc rád. Jsme na dobré cestě, ale hodně práce je stále před námi. Každopádně proti Spartě jsme udělali dobrý krok dopředu.“