Chodov - Boleslav 4:7, jasná výhra v souboji o třetí místo
13. ledna 2024

Chodov - Boleslav 4:7, jasná výhra v souboji o třetí místo

Ač v oslabené sestavě, přesto Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav s přehledem zvládl přímý souboj o průběžnou třetí příčku v tabulce Livesport Superligy. Ze hřiště FAT PIPE Florbal Chodov si v sobotu večer odvezl vítězství 7:4. Ve středu si týmy zopakují stejný souboj v rámci semifinále Poháru Českého florbalu.

FAT PIPE Florbal Chodov - Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav 4:7 (0:3, 1:1, 3:3)

Branky a nahrávky: 29. Eremiáš z trestného střílení, 50. Matoušek (Vávra), 53. Komárek (Slunečko), 59. Klápa (Vávra) - 5. Vařecha (Delong), 14. Delong (Vařecha), 16. Šebek (Sládek), 25. Šebek (Sládek), 45. vlastní Matoušek, 47. Sládek, 49. Tomašík (Sládek). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváků: 225.

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer - Zakonov, Suchánek, Zoufalý, Feigl, Gruber - Sládek, Tomašík, Šebek - Delong, Beneš, Vařecha - Bína, Gašparík, Bergman. 

Vedle dlouhodobě zraněného kapitána Natova chyběli Mladé Boleslavi z různých důvodů také Besta, Punčochář a Tokoš. 

Na hostech se to ale nijak nepodepsalo a měli výborný vstup do zápasu, první třetinu po téměř bezchybném výkonu ovládli 3:0. 

Po první pauze Bolka trochu ubrala z tempa, více čekala na chyby soupeře a ve 25. minutě podruhé v zápase skóroval Šebek zakončující brejk po ideální nahrávce Sládka. 

Na dlouho jediným domácím hráčem, který dokázal překonat boleslavského Bauera, byl před polovinou zápasu Eremiáš z trestného střílení.

V úvodu třetí třetiny Boleslav hrála dvě přesilovky v rychlém sledu, tu druhou hosté proměnili díky vlastnímu gólu domácího Matouška. Pak hosté dvakrát skórovali při hře soupeře v šesti bez brankáře a skóre 7:1 bylo hodně lichotivé. 

Chodov v závěrečných minutách dotahoval, trefili se Matoušek, Komárek i Klápa, ale hosté už si tři body nenechali vzít a patří jim za vítězství 7:4.

Duel týmů, které před vzájemným zápasem měly shodně 42 bodů, tak vyzněl pro Bolku, která uzmula průběžné třetí místo v tabulce.

Stejnou cestu si boleslavský tým zopakuje zase ve středu 17. ledna, kdy je na Chodově na programu semifinále Poháru Českého florbalu.

Ohlasy po utkání

Hlavní trenér Joonas Naava: „Z různých důvodů nám proti Chodovu chyběli tři reprezentanti, takže naše startovací čára byla složitá. Měli jsme na soupisce sedm juniorů a jsem potěšený, jak to zvládli ti, kteří nastoupili. První třetina byla opravdu dobrá, z mého pohledu jsme na hřišti dominovali, jen jsme mohli dát víc gólů. S tím, jak jsme odehráli druhou a třetí třetinu, spokojený nejsem. Můžeme hrát mnohem lépe. S Chodovem se znovu utkáme ve středu v pohárovém semifinále a budeme se soustředit na to, abychom podali lepší výkon.“ 

Nejlepší hráč utkání Michal Sládek: „Zápas byl těžký. Zvládli jsme vstup do zápasu, ve kterém jsme si vypracovali třígólový náskok. Chodov pak musel hrát aktivněji. Druhá třetina byla taková uspávačka, hodně opatrná. Polovinu třetí třetiny odehrál Chodov v šesti bez brankáře, takže jsme chtěli přidat góly a samozřejmě to zvládnout v obraně. Jsme spokojení s výsledkem.“