PREVIEW: V sobotu doma proti Pardubicím
17. ledna 2024

PREVIEW: V sobotu doma proti Pardubicím

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí ve 21. kole Livesport Superligy proti Sokolům Pardubice. Hraje se v sobotu 20. ledna v MSH Mladá Boleslav od 19.00 hodin.

Fakta o utkání

21. kolo Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - SOKOLI Pardubice
sobota 20. ledna, 19.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Radim Sýkora, Miroslav Tkáč

      Slovo trenéra před utkáním

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Pro mě je to jednoduché. Vzpamatováváme se z velkého zklamání ze středy, kdy jsme ztratili jeden z našich sezonních cílů. Nyní nám zbývá pouze jeden cíl pro zbytek sezony a to je liga. Sobota je další příležitostí s tím něco udělat. Takže chci, abychom do tohoto zápasu přišli s velkou energií a ukázali, že jsme tady a v této sezoně bojujeme o titul. Nechceme, aby to rozhodla jedna situace nebo odskok míčku jako ve středu. Musíme na tom zapracovat, abychom byli připraveni na play-off. Chceme se tedy neustále přibližovat tímto směrem a najít správný režim, ve kterém jsme připraveni vyhrát.“

      Fakta o soupeři

      SOKOLI Pardubice

      Umístění v aktuálním ročníku Livesport Superligy: 14. místo, 6 bodů
      Nejproduktivnější hráč v probíhající sezoně:
      Radek Drba 21 bodů (13+8)
      Hlavní trenér: 
      Tomáš Faltejsek

      Tři taháky utkání 

      Rozbalí Bolka střelecký arzenál? V prvním vzájemném utkání v Pardubicích vyhrála Bolka 22:2. Jde o nejvyšší výhru Mladé Boleslavi v aktuální sezoně Livesport Superligy. Pět branek vstřelil Milan Tomašík. Premiérové branky v lize za Bolku vstřelil junior Martin Feigl.

      Pardubice jsou na dně tabulky. Pouze dvě výhry. Od posledního vítězství to jsou už více než dva měsíce. Celkem jen šest bodů. Pardubice nutně potřebují zabrat, pokud se chtějí dotáhnout na Butchis, který má na předposledním místě o pět bodů více.

      Oklepe se Bolka po vypadnutí z Poháru? Ve středu Bolka vypadla na hřišti Chodova v semifinále Poháru Českého florbalu Po napínavé bitvě padla 5:6 v prodloužení. Momentálně už tedy bojuje Bolka pouze na jedné frontě - té superligové.

      Koho sledovat 

      Martin Feigl (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

      Pardubice Martinu Feiglovi sedí. Právě proti Pardubicím vstřelil své první dvě branky v Livesport Superlize. Juniorský reprezentant má na pažbě tři branky, ale vždy je vstřelil na venkovním utkání, tentokrát může dát premiérovou branku před domácími ochozy.

      Radek Drba (SOKOLI Pardubice)

      Lídr bodování Pardubic. Zároveň je nejlepším střelcem východočechů s 13 přesnými zásahy. K tomu zatím přidal 8 asistencí.

      Zpracoval: Karel Schamberger