PREVIEW: Začíná čtvrtfinále proti Liberci
10. března 2024

PREVIEW: Začíná čtvrtfinále proti Liberci

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav nastoupí ve čtvrtfinále play-off Livesport Superligy proti FBC Liberec. První utkání série se hraje v úterý 12. března od 18.30 hodin v MSH Mladá Boleslav. Druhé utkání série se hraje ve středu 13. března od 18.00 hodin v MSH Mladá Boleslav.

Fakta o 1. a 2. čtvrtfinálovém utkání

1. čtvrtfinále Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec
úterý 12. března, 18.30 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Jiří Kropáček, Tomáš Novák

2. čtvrtfinále Livesport Superligy

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec
středa 13. března, 18.00 hodin, MSH Mladá Boleslav
Matchcenter a on-line přenos na ceskyflorbal.cz
Přímý přenos na ČT sport
Videopřenos na ceskyflorbal.tv
Rozhodčí: Tomáš Kostinek, Martin Reichelt

      Slovo trenéra před sérií proti Liberci

      Kouč Bolky Joonas Naava: „Soupeře jsme vybírali společně s hráči, realizačním týmem a vedením klubu. Všichni měli velmi podobný seznam preferovaných soupeřů a po osmifinálových výsledcích a výběru Tatranu z toho vyšel Liberec. Myslím, že to bude zajímavá série - derby, takže fanoušci obou týmů to nebudou mít daleko ani na venkovní zápasy. 

      Očekával jsem, že se utkáme právě s Libercem. Máme za sebou tři vzájemné zápasy v této sezoně, ale od všech už uplynulo relativně dost času. Nehrozí, že bychom Liberec podcenili. Celou sezonu se připravujeme na toto období, máme pokoru a jsme připraveni bojovat. Odpovídají tomu i poslední dny: tým je čím dál soustředěnější a opravdu odhodlaný. Mnoho kluků už má s těmito zápasy zkušenosti, takže můžeme být v klidu, protože víme, do čeho jdeme. 

      V základní části jsme měli skvělou podporu fanoušků a věřím, že nás přijdou podpořit hned v úterý, abychom mohli ukázat, co společně dokážeme.“

      Fakta o soupeři

      FBC LIberec

        Umístění v základní části Livesport Superligy: 7. místo, 42 bodů
        Nejproduktivnější hráč v základní části Livesport Superligy:
        Vojtěch Wiener, 57 bodů (26+31)
        Hlavní trenér: 
        Petr Kološ

        Tři taháky utkání 

        Odpočatá Bolka vs. Liberec v zápřahu. Zatímco Bolka má od konce základní části devět dní na přípravu před vstupem do čtvrtfinále, Liberec v osmifinále odehrál proti Vinohradům tři zápasy v pěti dnech a po dvoudenním oddechu půjde zpět do hry. 

        Sebevědomý soupeř. Matěj Klucho, jeden z libereckých koučů, po sobotním výběru soupeřů vyhlásil pro ceskyflorbal.cz: „Věříme, že proti Boleslavi podáme tak dobrý výkon, že budou litovat toho, že si nás vybrali.“ Až série a dění na hřišti dá přesnou odpověď na sebevědomá slova soupeře. Každopádně boleslavský protějšek Joonas Naava sám zmínil, že žádné podcenění soupeře nehrozí a jeho tým bude připravený makat na maximum. 

        Derby a spousta minipříběhů. Mladou Boleslav a Liberec dělí na mapě zhruba 50 kilometrů a sérii bude provázet i mnoho dílčích osobních příběhů. Na liberecké straně bude až osm hráčů, kteří mají mladoboleslavskou minulost (Vojtěch Dufek, Michal Fišera, Jakub Kárník, Jakub Kopecký, Marek Korych, Filip Kučera, Jakub Pařízek, Patrik Rozkovec) a v Bolce jako hráč i trenér působil též současný hlavní liberecký kouč Petr Kološ. 

        Koho sledovat 

        Adam Delong (Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav) 

        V loňském play-off - ještě jako hráč Vítkovic - byl nejproduktivnějším hráčem vyřazovacích bojů s bilancí 16+9 v 11 zápasech. Po přestupu do Bolky se dobře aklimatizoval a v základní části ovládl týmovou produktivitu se skóre 31+40 v 26 utkáních. Solidní čísla! Na Delonga bude Bolka spoléhat i dál.


        Vojtěch Wiener (FBC Liberec)

        Dvacetiletý útočník se s bilancí 26+31 dostal do TOP 10 bodování základní části a byl hlavní ofenzivní zbraní Liberce. Skóroval i v každém ze tří osmifinálových zápasů proti Vinohradům.

        Nejnovější epizoda seriálu VE HŘE s Jakubem Bínou