Boleslav - Liberec 10:1, první čtvrtfinálový bod je doma!
12. března 2024

Boleslav - Liberec 10:1, první čtvrtfinálový bod je doma!

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav zvládl úterní první čtvrtfinále play-off s FBC Liberec, který porazil 10:1. Druhé čtvrtfinále se hraje hned ve středu 13. března znovu v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi od 18:00.

Předvýběr.CZ Florbal MB - FBC Liberec 10:1 (2:0, 6:1, 2:0)

Branky: 7. Vařecha (Besta), 13. Zoufalý (Bína), 24. Tokoš, 31. Bína (Gašparík), 32. Delong (Besta), 37. Zoufalý (Bína), 37. Tomašík (Šebek), 39. Sládek (Bína), 58. Šourek (Suchánek), 60. Tokoš (Bergman) - 23. Pařízek (Smutný). Rozhodčí: Laštovička, Novák. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Diváků: 528. 

Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav: Bauer- Zakonov, Suchánek, Punčochář, Besta, Zoufalý, Gruber, Feigl - Tokoš, Tomašík, Šebek - Sládek, Gapšarík, Bína - Šourek, Bergman.

Mladá Boleslav v úvodním zápase čtvrtfinále play-off porazila svého soupeře největším rozdílem ze všech úterních čtvrtfinálových duelů. Tým Joonase Naavy porazil Liberec 10:1.

První perioda začala pozvolně, ačkoliv Bolka byla aktivnějším celkem, tak Liberec velice srdnatě bránil branku Petra Chlada. Ten poprvé kapituloval v sedmé minutě po brance Jakuba Vařechy. Druhou branku do konce první třetiny přidal Jan Zoufalý.

Druhé dějství bylo z hlediska Mladé Boleslavi nejpovedenější. Středočeši v něm utekli Liberci na rozdíl sedmi branek. Nejaktivnějším hráčem z hlediska bodování byl Jakub Bína, který vstřelil gól a přidal asistence na branky Zoufalého a Sládka. Další branky přidali Tokoš, Delong a Tomašík. Za Liberec korigoval skóre ex-boleslavský Pařízek.

Liberec nastoupil do závěrečné části zápasu s novým brankářem Vojtěchem Dufkem, který odchytal velice solidní třetinu. Kapituloval v ní „pouze“ dvakrát a to po gólu Jakuba Šourka a Martina Tokoše. Mladá Boleslav zvítězila nad Libercem 10:1 a má první bod ve čtvrtfinálové sérii.

Ohlasy po utkání:

Hlavní trenér Joonas Naava: „Zápas byl takový, jaký jsme ho očekávali. Trochu pomalý začátek na můj vkus, ale naštěstí jsme duel rozhodli už ve druhé třetině. Výborná atmosféra nám moc pomohla a doufám v ní i ve středu.“

Útočník Martin Tokoš: „Měli jsme trochu nervózní start, ale úvodní dvě branky nám v sebevědomí dost pomohly. Ve druhé třetině jsme ten zápas rozhodli. Jsem moc rád, že mohli do utkání zasáhnout i naši mladíci a vyzkoušeli si zápas play-off.“

Středa 13. března, 18.00 hodin

2. čtvrtfinále play-off Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav - FBC Liberec
On-line prodej vstupenek na Ticketportalu

Přímý přenos na ČT sport a ceskyflorbal.tv 

Přijďte podpořit Bolku! 


Zpracoval: Karel Schamberger